COMUNICAT DE PRESĂ POST EVENIMENT “ZIUA PĂMÂNTULUI LA EAM”

BucureÅŸti, 26 aprilie 2016

 

Asociaţia Studenţilor la Economie Agroalimentară şi a Mediului (ASEAM) în parteneriat cu Facultatea de Economie Agroalimentară şi a Mediului din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti a organizat evenimentul „Ziua Pământului la EAM”, care a avut loc Vineri, 22 aprilie 2016, ora 10:30, în 3M1 (clădirea „Paul Bran”) a Academiei de Studii Economice din Str. Mihail Moxa, Sector 1, Bucureşti.

Evenimentul a constat într-o conferinţă la care au participat aproximativ 100 persoane: studenţi, cadre didactice şi reprezentanţi ai mediului de afaceri, şi în două ateliere:„Furoshiki: tehnică de impachetat japoneză”- şi „AnARTivism: eco-handmade design” la care au participat aproximativ 20 de persoane. Atelierele s-au desfăşurat în intervalul orar 12:00-14:00 la departament EAM (sala 3009), respectiv la sala 3 M I, acestea fiind susţinute de către Conf. Univ. Dr. Roxana Pătărlăgeanu și Ana Nedelcu & Atelier de reciclare creativă cu ECOTECA.

În deschiderea conferinţei, Ildiko Ioan, conf.univ.dr. la Facultatea de Economie Agroalimentară și a Mediului, din cadrul Academiei de Studii Economice București, a subliniat că această instituţie sprijină activităţile asociaţiilor studenţeşti şi că ASEAM, deşi la început de drum, are un atuu: acela de a reprezenta studenţii din Facultatea de Economie Agroalimentară şi a Mediului, care este singura facultate de profil din România ce conferă oportunitatea absolvenţilor de a activa atât în domeniul agroalimentar, cât şi în domeniul mediului.

Tema centrală a conferinÅ£ei – derularea unei campanii de conÅŸtientizare în rândul studenÅ£ilor cu privire la importantă protejării  mediului ÅŸi cea a menÅ£inerii unui stil de viaţă sănătos – a fost discutată de către reprezentanÅ£ii mediului de economic, doamna LuminiÈ›a Ghiţă reprezentant al Ministerului Mediului, Ecoteca, un ONG ce se ocupă de reciclări, RLSM Ecoservices prin participarea domnului Răzvan Jipa, Ana Nedelcu-specialist în managementul deÈ™eurilor, un reprezentat al companiei B!tonic. AceÅŸtia au  împărtăşit idei legate de importanÅ£a unei alimentaÅ£ii sănătoase, siguranÅ£a ÅŸi grija pentru mediu ÅŸi proiecte diverse ce surprind aceste teme.

Dintre cele mai importante aspecte învațate de către tineri au fost că protecţia mediului constituie o prioritate a dezvoltării economico-sociale ce are ca scop obţinerea unui mediu curat şi sănătos și că pentru o protecţie a mediului eficientă este necesar un complex de activităţi şi acţiuni judicios corelate.

În cadrul atelierelor, atât invitaţii cât şi studenţii s-au întâlnit în sălile 3009 si 3M1 din cadrul clădirii Paul Bran, pentru a pune in practică  modalităţile de protejare a mediului prin reciclare precum şi pentru a fi instruiți  cu privire la folosirea unor materiale în  mod ecologic. De la tehnicile de impachetat diferite cadouri, sticle, cărți, în primul atelier, până la realizarea de diferite obiecte de decor, bijuterii, genti din materiale reciclate, la cel de-al doilea atelier, studenții prezenți și-au folosit creativitatea, ceea ce a dus la desfașurarea cu succes a evenimentului.

Publicul vizat a fost constituit din studenţii, doctoranzii, cadrele didactice şi personalul administrativ al Facultatii de Economie Agroalimentară și a Mediului din Bucureşti.

Persoana de contact Alina Zaharia-PreÅŸedinte, Andreea Radoi-Marketing, ASEAM.

E-mail: aseam.eam@gmail.com.

Facebook: https://www.facebook.com/1ASEAM/

Comentarile sunt inchise