COMUNICAT DE PRESĂ POST-EVENIMENT- Conferință de presă privind lansarea proiectului ”Abilități de ocupare în regiunea Sud-Vest Oltenia”, ID 129326

Conferință de presă privind lansarea proiectului ”Abilități de ocupare în regiunea Sud-Vest Oltenia”, ID 129326 Uniunea Europeană investește în Regiunea Sud-Vest Oltenia

Craiova, 27 August, 2014

Asociația Europa Socială a organizat în data de 26.08.2014, începând cu orele 10.00 la Centrul pentru furnizarea serviciilor de consiliere, formare profesională, mediere pentru grupul-țintă, Bd. Decebal, nr. 83, et. 2, Conferința de presă privind lansarea proiectului ”Abilități de ocupare în regiunea Sud-Vest Oltenia”, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Investește în oameni!

La eveniment au fost invitate persoane din rândul actorilor sociali, mass-media, persoane din grupul-țintă, alți actori relevanți care doresc să contribuie la reducerea șomajului și creșterea calității vieții din Regiunea Sud-Vest Oltenia și s-a bucurat de prezența a 58 de persoane.

Managerul de proiect, doamna Ioana Sarsamă a prezentat scopul, obiectivele, rezultatele, modul de implementare, precum și posibilitatea de participare a grupului-țintă la activitățile proiectului.

Printre invitați s-a numărat domnul Bogdan Petre- expert informare și publicitate OIR POSDRU Sud-Vest Oltenia care a menționat relevanța implementării acestui proiect în regiunea Sud-Vest Oltenia, dar și faptul ca proiectul are prevăzute măsuri solide de sustenabilitate și transferabilitate dupa finalizarea perioadei de implementare.

Din partea Partenerului 1- Asociația Europe Generation 2020, doamna Georgiana Iacobuță, manager de proiect a evidențiat avantajele informării și consilierii formării profesionale, dar și al programului de instruire în metode și tehnici de căutare a unui loc de muncă, precum și necesitatea furnizării cursurilor de formare pentru șomerii și persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă din regiunea Sud-Vest Oltenia.

Șomerii prezenți la eveniment au declarat că așteaptă cu bucurie demararea procedurilor de înscriere la cursuri, deoarece doresc să învețe lucruri noi, sporindu-și astfel șansele de ocupare pe piața muncii.

Proiectul Abilități de ocupare în regiunea Sud-Vest Oltenia va fi implementat pe o perioadă de 12 luni și are ca obiectiv general dezvoltarea competențelor profesionale și a capacității de ocupare prin implementarea măsurilor integrate (consiliere, formare, mediere) în vederea integrarii sustenabile pe piața muncii a șomerilor și persoanelor în căutarea unui loc de muncă.

Printre principalele activități ale proiectului se numără următoarele: dezvoltarea unui centru pentru furnizarea serviciilor de consiliere, formare profesională, mediere pentru grupul-țintă, 312 persoane vor fi identificate, înregistrate, informate și consiliate profesional, 285 persoane vor participa la cursuri de formare profesională și vor beneficia de servicii de mediere, 38 de persoane vor fi angajate în urma programului de mediere.

Informații suplimentare: Expert informare și publicitate proiect- Nicoleta Mihaela Pușcașu tel. 0765 202 219 http://129326.europa-soc.ro/        

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.