Computerul Tomograf – cum te pregatesti de o astfel interventie?

Daca in trecut erau foarte multe motive de ingrijorare atunci cand venea vorba despre examinarea cu ajutorul unui computer tomograf, in zilele noastre nu mai trebuie sa iti fie frica pentru ca stiinta s-a dezvoltat foarte mult, astfel ca si modul in care actioneaza computerul tomograf s-a schimbat.

Cum te pregatesti de o examinare cu computerul tomograf?

In cazul in care va faceti o examinare cu computerul tomograf, expunerea va fi mult mai redusa, pentru ca veti primi doar doza necesara pentru nevoia dumneavoastra imagistica. Computerul tomograf este o metoda moderna, metoda care nu afecteaza sanatatea pacientilor. In cazul in care va intrebati care este roul computerului tomograf, raspunsul este simplu. Acesta este folosit pentru a se realiza imagistica organelor unui pacient.

computer tomograf romgermed

Inainte de examinarea cu un computer tomograf, exista anumite lucruri pe care le puteti face. Sunt anumiti factori care o sa influenteze rezultatele dumneavoastra, astfel ca este recomndabil sa urmati anumite indicatii:

  • Discutati inainte cu medicul dumneavoastra si sa vedeti daca acesta va spune daca este posibil sau nu sa efectuati examinarea cu computerul tomograf. Aveti grija ca nu oricarei persoane ii este permis acest lucru.
  • Nu efectuati aceasta examinare decat dupa 2-3 zile dupa o examinare cu bariu.
  • In anumite cazuri medicul o sa va spuna sa efectuati anumite analize de laborator.
  • Pentru in diagnostic cat mai bun, trebuie sa va administrati anumite substante inainte.

Aceasta examinare cu computerul tomograf nu este complicata deloc, dar exista anumite indicatii care va vor ajuta pentru ca intreaga experienta sa fie pe cat se poate de placuta si relaxanta pentru dumneavoastra. Astfel ca in timpul unei astfel de examinarii respectati urmatoarele lucruri:

  • Atunci cand va aflati pe masa aparatului de examinare incercati sa stati pe cat de intins se poate. Altfel rezultatele examinarii nu vor fi foarte corecte.
  • Medicii va vor reaminti sa stati mereu cat se poate de nemiscati. In cazul in care va miscati rezultatele examinarii nu vor fi exacte si se poate sa trebuiasca sa refaceti examinarea.

In cadrul Clinicii Medicale Romgermed aveti posibilitatea sa va faceti o examinare cu ajutorul computerului tomograf. Nu veti simti nicio durere si, mai mult de atat, nici nu dureaza mult aceasta examinare. Vi se va explica intreaga procedura de catre medicii specialisti pentru ca dumneavoastra sa aveti o experienta cand mai placuta in cadrul clinicii. Veti intalni o echipa profesionista cu o experienta vasta in spate, astfel ca nu trebuie sa va ingrijorati. Cazuri ca cel al dumneavoastra au mai fost intalnite, asa ca echipa de medicii va sti cum s actioneze cel mai bine. Alegi profesionalismul, alegeti Clinica Medicala Romgermed!

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.