Comitetul Economic și Social European recompensează excelenţa cu premii în valoare de 50.000 euro. Premiile pentru societatea civilă în anul 2015 au ca temă combaterea sărăciei.

În acest an, premii în valoare de 50 000 euro vor recompensa iniţiative care urmăresc îmbunătățirea incluziunii economice şi sociale în rândul persoanelor care trăiesc în sărăcie sau iniţiative care combat riscul tot mai mare al sărăciei în Europa. Sunt invitate să participe la aceasta competiţie organizaţiile societăţii civile (asociaţii, fundaţii, federaţii) şi/sau persoanele fizice care au implementat iniţiative menite să combată sărăcia.

Concurenţii nu-şi pot însă depune candidatura direct la CESE, ei trebuind să fie desemnaţi de unul sau mai mulți consilieri ai CESE, de consiliile economice şi sociale naţionale sau de organizaţii şi reţele ale societăţii civile europene. Iniţiativele trebuie să fie inovatoare şi să aducă o contribuţie semnificativă la bunăstarea comunităților în care se desfășoară.

Valoarea premiului este de 50 000 EUR, sumă pe care o pot împărți maximum cinci câştigători. Termenul de depunere a candidaturilor este 31 iulie 2015. Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc la 10 decembrie 2015, la Bruxelles.

Aceasta este cea de-a şaptea ediţie a Premiului societăţii civile organizată de CESE. Scopul premiului este de a recompensa şi de a încuraja inițiativele organizațiilor societății civile și/sau ale persoanelor particulare care au contribuit în mod semnificativ la promovarea identității și integrării europene.

Eugen LUCAN, consilier în Comitetul Economic ÅŸi Social European  a declarat: „Trebuie să încurajăm cât mai multe organizaÅ£ii din România să depună aplicaÅ£ii pentru premiile CESE! Personal, eu am convingerea că avem foarte multe proiecte de combaterea sărăciei care au impact la nivel european. Voi susÅ£ine, voi încuraja ÅŸi voi recomanda către CESE toate iniÅ£iativele româneÅŸti valoroase astfel încât până la 31 iulie 2015 să avem înscrise în competiÅ£ie cât mai multe organizaÅ£ii româneÅŸti. Pentru competiÅ£ia din anul 2014 România a avut 9% din totalul aplicaÅ£iilor depuse la Bruxelles. Sper ca anul acesta din România să trimitem minim 20% din totalul aplicaÅ£iilor eligibile.”

Detaliile suplimentare, condiţiile de eligibilitate, anexele şi formularul de înscriere sunt disponibile online pe site-ul CESE şi pewww.angel.org.ro

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să contactați:

Asociaţia ANGEL — Eugen Lucan, Consilier în CESE

e-mail: eugensucces@yahoo.com; asociaţia.angel@gmail.com

+40 737 134444; +40 741 134444

www.angel.org.ro www.eugenlucan.eu

Unitatea Presă a CESE — Siana Glouharova

e-mail: press@eesc.europa.eu

tel: + 32 2 546 9276/ +32 473 53 40 02

@EESC_PRESS, www.eesc.europa.eu

Comitetul Economic și Social European asigură reprezentarea diferitelor componente cu caracter economic și social ale societății civile organizate. Este un organ instituțional consultativ, instituit prin Tratatul de la Roma din 1957. Rolul său consultativ le permite membrilor Comitetului, deci și organizațiilor pe care aceștia le reprezintă, să participe la procesul de luare a deciziilor la nivelul UE. Comitetul are 353 de membri din toate statele membre, care sunt numiţi de Consiliul Uniunii Europene.

Misiunea Asociatiei “ANGEL” este de a promova bunăstarea şi armonia copilului, individului, familiei si a comunitaţii, de a promova drepturile omului, protectia mediului, valorile culturale şi spirituale. Asociatia “ANGEL” ajuta persoane în situaţii de dificultate, indiferent de natura şi cauza acestora, pe teritoriul naţional şi în afara lui.

Eugen LUCAN este de profesie asistent social şi reprezintă România în Comitetul Economic şi Social European începand cu anul 2007. Este preşedintele Asociaţiei ANGEL, Vicepreşedintele Colegiului National al Asistenţilor Sociali şi membru în plenul Consiliului Economic şi Social din România.Eugen Lucan Membru CESESigla Asociatiei ANGEL

Comentarile sunt inchise