„Coborarea standardelor de securitate este extrem de periculoasa“

G DATA sustine mentinerea unor standarde inalte de securitate. Acestea nu trebuie sa fie slabite de nimeni, nici macar de catre un guvern.

Site-ul german „Redaktionsnetzwerk Deutschland” (RND) a publicat un raport despre o lucrare ce urma sa fie ratificata in cadrul unei conferinte ce va avea loc joi. Documentul este un material ajutator ce sustine o serie de masuri, ce largesc in mod semnificativ modurile in care poate fi efectuata operatiunea de interceptare a convorbirilor telefonice. Conform acestui document, companiile trebuie sa furnizeze statului drepturi de acces la dispozitivele conectate. Pozitia G DATA referitoare la aceste afirmatii este clara: firma germana de securitate IT s-a angajat sa obtina pentru clientii sai garantia „no backdoor”, inca de la primul troian federal aparut. Mai mult, G DATA este dedicata initiativei TeleTrusT „IT-Security Made in Germany”. Discutia privind diminuarea standardelor de securitate IT are un impact negativ asupra intregii industrii de securitate IT. Declaratiile complete ale lui Ralf Benzmuller (Executive Speaker la G DATA) si Tim Berghoff (Security Evangelist la G DATA) sunt disponibile pe blogul de securitate.
Ralf Benzmuller, Executive Speaker G DATA Software AG.
„Astfel de idei duc la slabirea protectiei oferite de tehnologiile de securitate, ceea ce este extrem de periculos. Aceasta actiune ar lasa usa larg deschisa nu doar pentru aplicarea legii, ci si pentru infractori „, spune Ralf Benzmüller. „Reputatia buna a Germaniei ca tara cu cea mai buna protectie a datelor din lume este in joc, precum si securitatea consumatorilor si a companiilor.“

Increderea este un bun valoros
Increderea reciproca dintre furnizorii de securitate IT si clientii acestora este extrem de valoroasa. In fata unei informatizari ce progreseaza rapid, este important sa consolidam aceasta incredere. O discutie despre modul in care dispozitivele inteligente de acasa sau masinile pot fi supravegheate, creeaza incertitudine in randul clientilor si utilizatorilor si dauneaza intregii industrii. Germania este o tara cu standarde foarte ridicate pentru protectia datelor si a vietii private. G DATA garanteaza clientilor sai ca va trata procesarea datelor in conformitate cu aceste standarde.
„Datele mele raman in Europa“
In unele medii se fac eforturi putine pentru a se asigura confidentialitatea datelor companiilor, precum si ale utilizatorilor de acasa. G DATA ia in serios intimitatea clientilor la fel ca si protectia calculatoarelor si a retelelor. Prin urmare, G DATA ofera clientilor o solutie de incredere fara backdoor nedeclarat, la pachet cu cea mai buna protectie posibila impotriva amenintarilor online.
Intreaga declaratie „Safe as Houses?” este disponibila pe blogul G DATA Security https://www.gdatasoftware.com/blog/2017/12/30262-safe-as-houses

Comentarile sunt inchise