Clasificarea uleiurilor de motor

Uleiul de motor are ca scop:

  • pornirea rapida
  • lubrifierea componentelor motorului
  • prevenirea uzurii
  • reducerea frecarii
  • pastrarea componentelor curate ale motorului

Alex Bea Auto Group va pune la dispozitie o diversitate de uleiuri de motor, in functie de nevoile si preferintele dumneavoastra.

Clasificarea uleiurilor de motor se face in functie de vascozitate si componenta.

  1. Uleiurile pot fi clasificate si in functie de componenta:

Ulei mineral

Ulei mineral are in compozitie substante naturale, alcaline si nu are aditivi care il ajuta sa isi mentina caracteristicile in timp. Acest tip de ulei este cel mai ieftin.

Ulei sintetic

Ulei sintetic este 100% artificial. Deoarece este fabricat in laborator isi pastreaza caracteristicile pentru o perioada lunga. De aceea, pretul acestuia este mai ridicat. Comparativ cu cel mineral, acesta are aditivi speciali.

Ulei semi-sintetic

Uleiul semi-sintetic, asa cum ii spune si denumirea, este un mix intre uleiul sintetic si cel mineral. Pretul acestuia este mediu, raportat la calitate.

 

  1. In ceea ce priveste vascozitatea exista:

Ulei single-grade

Ulei single-grade este specific pentru un anumit sezon, deoarece motoarele trebuie sa mentina p  temperatura constanta. Acest tip de ulei este folosit rar.

Ulei multi-grade

Acest tip de ulei este folosit la o scara larga deoarece temperature motorului poate varia de la -30 de grade la peste 100 de grade. Din acest motiv, pretul uleiului multi-grade este destul de ridicat.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.