Cine vrei sa te trateze cu aparat dentar?


Un medic stomatolog, specializat pe o anumita ramura a stomatologiei trateaza doar afectiunile din sfera ramurii respective, reusind sa recomande si sa ofere cele mai potrivite tratamente pentru problemele  dentare ce tin de competenta sa. Prin urmare, medicul specialist ortodont nu va insera implanturi dentare, iar un medic specializat in implantologie orala nu se va ocupa de tratamente de canal.

Ortodontia este o ramura distincta a medicinii dentare care trateaza anomaliile de pozitie si de dezvoltare ale aparatului dento-maxilar. Un medic ortodont competent va reusi sa atinga cele mai inalte standarde in practica sa deoarece titlul de specialist in ortodontie si ortopedie dento-faciala se obtine in urma unei pregatiri riguroase de-a lungul anilor de studiu. In plus, trebuie sa fie la curent cu cele mai noi tehnologii si ghiduri de practica, cunostinte dobandite prin participarea la diverse cursuri de specializare, congrese, conferinte etc., atat in tara si cat si in strainatate. Acest lucru este obligatoriu pentru ca inainte de a putea fi practicata cu convingere, acesta specialitate trebuie inteleasa in profunzime. Doar asa se va putea veni in intampinarea pacientilor cu cele mai bune solutii. Un medic specialist ortodont intelege foarte bine cum functioneaza un aparat dentar si cum poate acesta sa ofere cele mai bune rezultate, de fiecare data, pentru pacienti.

E important sa stii ca un aparat dentar actioneaza prin exercitarea unei presiuni asupra dintilor, ceea ce are ca efect deplasarea dintilor in pozitiile dorite. Prin procese de remodelare a oaselor maxilare se va modifica pozitia radacinilor dentare in alveole si dintii vor fi aliniati armonios. Un medic specialist cunoaste in detaliu modul in care se misca dintii si elementele care ar putea actiona asupra lor pentru a le imbunatati aspectul si functionalitatea, cunostinte pe care un medic stomatolog generalist nu le stapaneste la fel de bine.

Este adevarat ca un medic stomatolog cunoaste majoritatea chestiunilor fundamentale referitoare la practica medicinii dentare, dar nefiind specializati in aparate dentare, exista riscul ca tratamentul sa nu ofere rezultatele asteptate. Un aparat dentar trebuie purtat de regula o perioada mai indelungata de timp, fiind necesare ajustari periodice ale acestuia. Orice abatere sau afectiune necorectata in timpul tratamentului va compromite remedierea problemelor existente si va duce la nemultumiri din partea pacientului, ne comunica dr. Delia Tigoiu.

Iata, deci, care sunt principalele diferente intre un medic ortodont si un medic dentist!

MEDIC ORTODONT:

  • A urmat un program de specializare in ortodontie, dupa terminarea Facultatii de Stomatologie
  • Previne, stabileste diagnostice si trateaza problemele faciale si dentare
  • Specialist in indreptarea dintilor si alinierea arcadelor
  • Este expert in noile tehnologii ortodontice
  • Poate recomanda cel mai bun plan de tratament ortodontic, adaptat necesitatilor pacientilor

MEDIC DENTIST:

  • Verifica sanatarea orala generala
  • Stabileste diagnosticul pentru afectiunile orale
  • Promoveaza sanatatea orala si preventia afectiunilor
  • Screening pentru cancerul oral
  • Stabileste planul de tratament pentru a mentine sau a restabili sanatatea orala

In concluzie, in functie de problema ta, alege sa fii tratat de un specialist in domeniul respectiv! Pentru problemele ortodontice adreseaza-te unui medic specializat in ortodontie care va sti ce e de facut pentru a remedia problema dento-maxilara cu care te confrunti. Discuta clar si amanuntit despre planul de tratament propus, pune intrebari si afla cat mai multe despre fiecare etapa a tratamentului cu aparat dentar. Un medic specialist va sti sa iti explice in detaliu ce vrei sa stii. Totodata, poti cere sa vezi fotografii „inainte de tratament/dupa tratamentul orotdontic” cu probleme asemanatoare cu a ta, poti vorbi cu alti pacienti tratati de acelasi medic pentru a afla daca acestia il recomanda. Inainte de a incepe tratamentul cu aparat dentar fii sigur ca stii pe mana cui te lasi pentru a investi intelept in sanatatea ta!

La Clarodent le explicam pacientilor fiecare etapa a tratamentului si le oferim cea mai buna solutie personalizata cazului lor. Experienta Dr. Delia Tigoiu si a echipei sale garanteaza ca tratamentul va obtine maximum de rezultate pentru fiecare pacient, totul realizat in cel mai scurt timp. Este suficient sa vizitati site-ul nostru pentru a vedea cati pacienti au beneficiat de tratament in cadrul clinicii noastre. In plus, credem ca este important sa explicam pacientilor toate lucrurile care se vor intampla pe timpul tratamentului, precum si toate etapele si costurile implicate. Cele mai multe cabinete prefera sa promoveze un pret foarte mic pentru a „convinge” pacientul sa urmeze tratamentul. Pentru acesta, multe etape si elemente sunt eliminate din stabilirea costului. Astfel pacientul „vede” un pret mic, insa acolo nu sunt incluse toate costurile, iar acestea sunt taxate la fiecare sedinta sau inlocuire. In total pacientul plateste o suma mai mare decat daca i s-ar fi comunicat preturile de la inceput. Noi comunicam pretul total pentru toata durata tratamentului, pacientul stiind de la inceput ca acesta este pretul total.

Suntem dedicati rezolvarii problemelor tale ortodontice, fiind permanent pregatiti sa iti oferim o experienta ideala in cabinetul nostru si cel mai bun tratament dentar de care ai nevoie.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.