Cererea de spatii de depozitare este potentata de comertul online

La finalul anului trecut, in regiune (Europa Centrala si de Est) Romania detinea peste 3 milioane de metri patrati de spatii de depozitare, comparativ cu Polonia care are 10 milioane de mp, Republica Ceha, cu 5.7 milioane de mp de spatii de depozitare, Slovacia – 1,3 milioane mp si Ungaria – 1,9 milioane mp, dupa o analiza a Cushman&Wakefield. Potrivit consultantului Colliers International, in 2017, 47% din spatiul de depozitare a fost preluat de logistica, 17% de comert cu amanuntul, 6% de comert electronic si 4% de FMCG.

In acest peisaj, HOPI Holding, prin depozitele operate in 13 locatii din sase tari din Europa Centrala si de Est, precum Romania, Ungaria, Slovacia, Republica Ceha, Polonia si Austria, detine 450.00 de mp de spatii de depozitare, ale caror servicii de logistica si transport sunt operate de o flota de 400 de vehicule (avand o capacitate intre 6 si 36 paleti), cu 7 milioane de paleti distribuiti anual.

Comertul electronic, digitalizarea retail-ului traditional vine insa cu niste cerinte si specificatii in privinta alocarii spatiilor de depozitare, precum:

  • o cerere crescuta pentru acest tip de spatii (conform unor analize de pe piata de retail, marfurile operate ca urmare a retailului online necesita de peste 3 ori mai mult volum al spatiilor de depozitare)

  • automatizari si implicarea tehnologiei la toate nivelurile operationale ale depozitelor si spatiilor de stocare

  • stocarea si localizarea produselor cu exactitate in cadrul depozitului

  • routing si tracking online in timp real pe cat posibil

  • dimensionarea depozitelor este diferita ca urmare a comertului online, cu o cerere pentru depozite cu suprafete mari, facilitati de cross-docking mai mici, locuri de parcare si de manevrare a marfurilor mai largi

  • localizarea strategica a depozitelor in apropiera zonelor urbane si a autostrazilor. In acest sens, facilitatile inter-modale dezvoltate in state din Europa sunt extrem de utile si necesare

Ca parte a unui grup cu o experienta de peste 25 de ani in piata de servicii logistice din Europa, solutiile de depozitare oferite de HOPI Romania beneficiaza de expertiza si know-how-ul logistic al grupului, ca unul dintre cei mai mari operatori de servicii logistice in Europa Centrala si de Est. In Romania, operam trei spatii de depozitare la Timisoara si Bucuresti, cel din urma fiind localizat strategic langa autostrada A1. Capacitatea si solutiile de depozitare se adreseaza produselor care necesita temperaturi de stocare ambientala de la + 15 ° C la + 25 ° C si oferim o capacitate de 50.000 de paleti, cu un rulaj de paleti de peste 1.5 milioane pe an.

Operam dupa principiile FIFO, FEFO, LEFO, conform cerintelor clientilor; toate operatiunile in depozit utilizeaza scannere wireless.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.