Centrala desfumare – siguranta pentru locuinta ta

Peste 90% dintre decesele care au loc intr-un incediu sunt cauzate de intoxicarea cu fum si gaze fierbinti, astfel incat evacuarea fumului si a gazelor fierbinti trebuie realizata cat mai repede cu putinta.

Solutia care este cel mai la indemana in astfel de momente este tirajul natural organizat al aerului, care se realizeaza cu ajutorul unui sistem de trape de fum, montata pe acoperisul cladirilor, astfel incat suprafata desfumabila a unei cladiri trebuie sa fie de cel putin 1% din suprafata totala a cladirii. 

Motoare-Desfumare

Dar, fiindca tehnologia moderna este intr-o continua avansare pe zi ce trece, acum exista centralele de desfumare, care indeplinesc fara nicio indoiala toate strandardele de siguranta pentru sistemele de desfumare. In acest caz protocolul de comunicare securizat, are rolul de a transmite in siguranta semnalele catre componentele conectate. In cazul in care se pune problema unui incendiu trapele de fum din acoperis se deschid automat cu scopul de a elimina fumul din caile de evacuare ale cladirii. 

Insa, acestea pot functiona ca si unitati de sine statatoare, astfel fumul va fi evacuate prin partea superioara a cladirilor, pentru pastrarea uni aer curat la nivelul inferior al acestora. Aceste tipuri de central de desfumare fac parte din instalatiile de desfumare si ventilare si pot fi atat independente, cat si elemente care se adreseaza unui panou de comanda.

Accesoriile unei centrale de desfumare sunt:

  • Detectorul optic de fum 
  • Butonul de alarma, care este cel mai adesea protejat de un perete subtire de sticla, ce poate fi spart cu usurinta la nevoie, pentru activarea alarmei. In cazul butonului de alarma semnalul de control este indicat de led-ul verde, semnalul de alarma de led-ul rosu, iar functia de reset si problemele care tin de tensiunea electrica sunt semnalate de led-ul de culoare galben.
  • Sirena acustica, cel mai adesea este de 24 V, acoperita cu carcasa din inox cu policarbonat.
  • Intrerupatorul de ventilare, este cel responsabil de operarea tuturor ferestrelor conectare la central de automatizare, pentru ca aerisirea sa fie eficienta si rapida.
  • Senzorul de ploaie, transmite semnalul de inchidere automata in momentul detectarii picaturilor de apa, senzor ce este indicat cu ajutorul led-ului rosu.
  • Senzorul de dioxid de carbon, este perfect pentru incaperi precum: birouri, scoli, sali de conferinta, are intaietate in fata controlului manual, de asemenea cele doua iesiri de switch de care dispune controleaza modul de operare in doua faze.
  • Termostatul, foarte important pentru a putea tine sub control temperatura atmosferica. Astfel incat, daca temepratura atmosferica este superioara celei setate initial, ferestrele se vor deschide. 
  • Modul extensiv, echipat cu baterii de urgenta, controlat cu panoul EFC, permite montarea de actuatori cu sarcina totala de pana la 20A.

Climatul din interiorul unei locuinte este influentat de mai multi factori, iar tehnologia de control si comanda va sta la dispozitie pentru echilibrarea unui climat placut. 

Si pentru ca legislatia in vigoare impune achizitionarea centralelor de desfumare in cladirile publice, noi va stam la dispozitie si va oferim ajutorul nostru. 

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.