CENIT Romania sprijina masina mai rapida decat Ferrari construita de studentii romani

Iasi, 11 august 2015 – Monopostul construit de studentii Universitatii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iasi ajunge la etapa din Ungaria a competitiei internationale Formula Student. Olimpiada suprema a studentilor pasionati de constructia de masini, Formula Student Ungaria va avea loc la Gyor intre 20 si 23 august 2015.

 

CENIT, liderul solutiilor integrate de software si consultanta pentru procese operationale in domeniul Product Lifecycle Management, sprijina logistic si cu asistenta tehnica echipa T.U. Iasi Racing in vederea constructiei prototipului de concurs, sustinand astfel participarea echipei la competitia din Ungaria.

 

Monopost mai rapid decat Ferrari,

Quatro Porte sau Porche 911 GTS

 

Echipa T.U. Iasi Racing, formata din 11 studenti si doi profesori coordonatori ai Facultatii de Mecanica din cadrul Universitatii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iasi, a creat un monopost care atinge suta de kilometri in doar 4,3 secunde. Proiectat, tehnologizat si asamblat in intregime prin forte proprii, conform cerintelor Fromula Student, vehiculul de 297 de kg este echipat cu un motor de 599 cmc, care il face mai rapid decat Ferrari, Maseratti Quatro Porte sau Porche 911 GTS.

 

„Participarea la etapa din Ungaria a concursului Formula Student este o reala oportunitate pentru noi sa aplicam tehnologii si materiale noi si sa demonstram ca teoria noastra poate fi transformata in ceva practic. Cu aceasta ocazie, dorim sa demonstram ca ideile si performantele noastre se bazeaza pe bune cunostinte teoretice si practice” declara Ciprian Ciofu, Profesor Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” din Iasi.

 

Tehnologii de ultima generatie si instruire

profesionala pentru studentii romani

 

CENIT faciliteaza accesul echipei la soft-uri profesionale de lucru precum ENOVIA si CATIA V5, cele mai utillizate solutii software in industria auto internationala. Folosind aceste solutii, studentii au avut oportunitatea de a concepe, proiecta si confectiona componente esentiale pentru masina, precum admisia, suspensia, sistemul de franare sau caroseria si sa-si planifice eficient activitatile pentru a finaliza lucrarea in targetele de timp stabilite de organizatori.

 

Colaborarea dintre specialistii CENIT si echipa T.U. Iasi Racing include si o instruire extinsa pentru utilizarea Catia V5 Assembly Design, urmata de o serie de workshop-uri, pregatire practica si consultanta tehnica. „Obiectivul nostru privind suportul acordat echipei este de a-i apropia pe studenti de experienta practica. Suntem foarte mandri ca au reusit sa aplice cunostintele practice acumulate la universitate, sa depaseasca barierele teoreticului si sa obtina rezultate tangibile. Asteptam cu nerabdare rezultatul participarii de la Gyor si ii felicitam pentru pasiunea si perseverenta dovedita” declara Florin Serban, General Manager CENIT Romania.

 

 

CENIT va continua sa sprijine participarea echipei la umatoarele concursuri, furnizarea de servicii de consultanta tehnica reprezentand pentru tineri un pilon important in dezvoltarea de Know-How de specialitate. Prin intermediul stagiilor sale de pregatire, CENIT isi propune sa sprijine universitatile sa acceseze aplicatii software puternice si cunostinte tehnologice de ultima generatie. Mai mult de atat, CENIT asista in mod activ dezvoltarea continua a bazei de calificare necesara studentilor si absolventilor pentru cariera lor viitoare.

***

 

Pentru detalii suplimentare

NNC Services
Adina Palade
PR Executive
Tel.: +40 752 11 11 16
E-Mail: adina.palade@nnc-services.com

 

Despre CENIT

 

CENIT activeaza cu succes de peste 26 de ani ca specialist de marca in consultanta si software pentru optimizarea proceselor operationale in domeniile Product Lifecycle Management (PLM), Enterprise Information Management (EIM), Business Optimization & Analytics (BOA) si Application Management Services (AMS). Organizatia se concentreaza pe dezvoltarea de software proprietar si comercializarea solutiilor standard apartinand liderilor in domeniu precum Dassault Systèmes, SAP si IBM. CENIT are in prezent peste 700 angajati in intreaga lume. Acestia deservesc, printre altele, clienti din industria auto, industria aerospatiala, constructia de masini, energie, servicii financiare si bunuri de larg consum. Mai multe detalii pe www.cenit.ro

Comentarile sunt inchise