Cele 2 tipuri principale de adeziv pentru lemn – caracteristici si sfaturi!

Proiectele de renovare si constructie necesita atentie si produse de calitate superioara pentru a obtine cele mai bune rezultate. In lucrarile ce vizeaza lemnul, utilizarea unui adeziv pentru lemn de calitate superioara este vitala. In plus, pe langa alegerea unei solutii rezistente, trebuie sa alegem si tipul de adeziv potrivit fiecarui proiect in parte.

In lucrul cu lemnul, exista doua tipuri principale de adezivi cel mai des folositi: adezivii poliuretanici si adezivii PVAc. In continuare, vom prezenta cateva caracteristici despre fiecare tip, pentru a va ajuta in alegerea produsului potrivit.

Adezivii poliuretanici

 • Sunt caracterizati de o elasticitate inalta, iar acest lucru inseamna ca putem lucra foarte usor cu acesti adezivi;

 • Sunt excelenti pentru lemn, insa sunt buni atunci cand si alte materiale intra in calcul, asa cum este metalul, caramida si chiar sticla;

 • Adezivii poliuretanici rezista foarte bine la uzura, fac fata bine umezelii din jur si se comporta foarte bine si in fata razelor ultraviolete, fiind buni pentru lemnul ce va sta in bataia luminii solare.

Adezivii PVAc

 • Adezivii PVAc au o foarte buna rezistenta la temperaturi scazute, deci si la inghet;

 • Sunt siguri fiindca nu se aprind;

 • Din punct de vedere estetic, adezivii PVAc sunt foarte discreti;

 • Pe langa lipirea de lunga durata, acesti adezivii nu emit substante toxice.

In functie de caracteristicile fiecarui adeziv, putem sa alegem produsul potrivit pentru fiecare proiect in parte. Daca nu sunteti exact siguri ce produs sa alegeti, fiindca pe buna dreptate, exista multe tipuri si subtipuri pe piata, puteti apela la ajutorul unui magazin specializat, unde veti obtine consiliere in acest sens.

Adezivii sunt intr-adevar importanti, fiindca ofera avantaje pe care simpla fixare de ordin mecanic a unor materiale nu le poate oferi. Care sunt de fapt avantajele lipirii cu un adeziv pentru lemn?

 • Materialul nu este afectat ca structura (gaurit, insurubat etc.);

 • Presiunea asupra lemnului este impartita in mod egal;

 • Este mai ieftina si mai rapida decat fixarea mecanica;

 • Se elimina spatiile unde altfel se poate acumula praful sau unde poate incepe procesul de coroziune.

Trebuie sa tinem minte ca orice suprafata din lemn ce urmeaza a fi lipita trebuie sa fie bine curatata inainte. Acest lucru va spori calitatea adeziunii, deci este absolut necesar sa ne ocupam de acest pas inainte sa aplicam un adeziv pentru lemn.

O alta recomandare este ca atunci cand aplicam adezivul pe ambele suprafete, sa incercam sa facem acest lucru cat de repede, pentru a nu lasa timp primei suprafete pe care a fost aplicat adezivul sa se intareasca sau sa formeze un strat uscat la suprafata.

Timpul de uscare depinde drastic de la un adeziv la altul, dar tine si de cantitatea de adeziv pentru lemn aplicat. Din acest motiv, trebuie sa consultam informatiile de pe recipient sau sa intrebam comerciantii pentru a fi siguri ca procesul de lipire va fi efectuat corect.

Adezivii Klebrom

O recomandare excelenta pentru cei in cautarea unui adeziv pentru lemn este magazinul Klebrom. Aici gasim o gama de adezivi care apartin marcii Kleiberit, deci in care ne putem pune toata increderea din punct de vedere al rezistentei.

Pe langa adezivi, magazinul Klebrom ofera folii si lacuri, pentru a servi nevoilor diverse ce vin odata cu un proiect de constructie sau renovare. Klebrom.ro ofera toate detaliile necesare alegerii unui adeziv, iar specialistii va stau la dispozitie fara nicio problema in cazul in care aveti nevoie de consiliere tehnica.

Contact

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.