Cei mai buni medici in alergologie de la Clinica Romgermed

In zilele noastre, a fi alergic este o afectiune tot mai des intalnita. Sunt foarte putine cazuri in care o persoana nu s-a confruntat vreodata cu o alergie. Cu toate acestea, in multe dintre cazuri, persoanele care sufera de aceasta afectiune refuza sa mearga la o consultatie de alergologie.

alergologie

La sectia de alergologie de la Romgermed gasesti medici specialisti

Rolul medicului alergolog este de a depista alergenul. Alergenul este acel inamic care declanseaza intreaga stare de disconfort. De regula, acesta este o substanta aparent inofensiva care se gaseste oriunde in jurul nostru. Insa, pentru anumite persoane poate reprezenta un real pericol.

Cel mai adesea, bolile alergice afecteaza in principal nasul, pielea sau ochii. Insa, la fel de usor, pot afecta si intregul organism daca vorbim de cazul unui soc anafilactic.

Treaba unui medic specialist de la sectia de alergologie este sa ofere un diagnostic in urma simptomelor pe care le prezinta pacientul. Sa prescrie, sa efectueze anumite teste pentru a depista alergenul problema si sa ofere tratamentul si profilaxia respectivelor patologii.

Principalele boli la care organismul celor mai multi dintre pacienti reactioneaza sunt rinitele, rinosinuzitele, conjunctivitele sau astmul bronsic. De altfel, la nivelul pielii vorbim despre afectiuni precum dermatite, urticarii si angioedem. Cu toate acestea, factorii alergeni pot proveni chiar si din medicamente. Intreaba medicii Clinicii Romgermed din Bucuresti despre afectiunile care te deranjeaza.

 

Teste pe care le poti efectua in cadrul unui consult de alergologie:

  • teste dermice prick la acei alergeni care iti pot afecta sistemul respirator. Cei mai intalniti sunt praful de casa, mucegaiurile, parul de animale, polen sau anumite insecte;
  • teste dermice prick sau prick-prick care vizeaza, in mare parte, alergeni alimentari;
  • stabilirea anticorpilor de tip IgE;
  • teste dermice patch la acei alergenii de contact precum parfumurile, colorantii, metalele sau latexul;
  • spirometria esentiala atat in diagnosticarea, cat si in urmarirea evolutiei astmului.

Toate aceste investigatii se recomanda a fi facute doar in urma unei evaluari amanuntite asupra istoricului, si totodata a riscului lor.

Odata depistat alergenul, medicul alergolog trebuie sa ia masuri de evitare impotriva acestuia. Totodata, trebuie sa-i prescrie pacientului un tratament potrivit ce poate influenta pe termen lung bolile alergice.

 

Vino la Clinica Romgermed sa-ti faci un consult de alergologie ieftin

Asa cum spuneam anterior, Clinica Medicala Romgermed din Bucuresti dispune de o echipa de medici specialisti. Aici puteti apela la medici competenti atat in alergologie, cat si in oftalmologie, ORL, gastroenterologie si alte specialitati menite sa-ti usureze viata.

Tot ce ai de facut este sa pui mana pe telefon, sa iti faci o programare in prealabil si sa efectuezi cate un control periodic pentru a preveni aparitia eventualelor boli.

Te asteptam la Clinica Romgermed!

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.