Ce trebuie sa stii pentru crearea unui design de ambalaj de impact

Pentru ca un produs sa aiba succes pe piata este nevoia ca, pe langa realizarea unor servicii de promovare eficiente, sa aiba si un ambalaj atragator pentru clientul final. Astfel incat, designul de ambalaj devine o parte importanta si este necesar sa stii care sunt elementele principale carora sa le acorzi atentie in crearea acestuia.

Top 3 aspecte esentiale de care sa tii cont in crearea unui design de ambalaj

 

Indiferent de domeniul in care iti desfasori activitatea, ambalajul unui produs trebuie nu numai sa atraga consumatorul, dar si sa contina informatii relevante pentru acesta. 

1. Grafica

Partea de grafica si culorile utilizate in crearea designului de ambalaj au scopul de a face ca produsul sa ajunga cat mai usor in atentia consumatorului, dar si sa ramana in mintea lui pentru cat mai mult timp. 

Spre exemplu, daca vrei sa iesi pe piata cu un nou brand de produse de ingrijire a corpului, incearca sa mentii o linie asemanatoare pentru toate produsele lansate in ceea ce priveste alegerea culorilor si a graficei. In cazul in care pentru o crema de fata vei alege ca designul de ambalaj sa se axeze pe culoarea rosie, iar pentru crema de corp acesta va fi de culoare alba, clientul final va memora mai greu faptul ca ambele fac parte din portofoliul aceluiasi brand.

2. Textul

Numele produsului sau chiar sloganul inscriptionat pe ambalaj trebuie sa iasa in evidenta!

Totodata, nu neglija partea in care trebuie sa oferi informatii relevante despre produs. In functie de tipul acestuia, ambalajul trebuie sa contina date privind ingredientele utilizate, modul de utilizare, restrictii de utilizare, persoanele carora se adreseaza, alergeni, termen de valabilitate, modalitatea de pastrare etc. Ai grija ca in momentul crearii designului de ambalaj sa adaugi toate informatiile necesare. Acest lucru nu numai ca va ajuta consumatorul in momentul utilizarii produsului, dar te va scapa si de amenzi nedorite din partea celor care verifica astfel de aspecte.

3. Forma

Nu in ultimul rand este bine sa alegi o forma a ambalajului astfel incat sa fii sigur ca produsul se va face remarcat. Cu cat forma sa este mai atragatoare, cu atat vor creste sansele ca produsul sa fie achizitionat. In plus, daca produsul este unul care se poate deteriora usor, ambalajul sau trebuie sa aiba o forma care sa ii ofere protectie indelungata. 

Tine cont de faptul ca pentru a reusi sa atraga atentia unui consumator, ambalajul unui produs expus pe raftul unui magazin are nevoie de cel mult 3 secunde. Astfel vei intelege mult mai bine importanta pe care o are crearea unui design de ambalaj de impact.

Importanta colaborarii cu oameni profesionisti

Pentru ca rezultatul final sa fie unul asa cum iti doresti este necesar sa alegi cu grija oamenii cu care vei colabora pentru crearea partii grafice a brandului tau. 

Chiar si in cazul executarii designului de ambalaj este nevoie ca echipa care te va ajuta sa inteleaga modul in care vrei ca produsele sa ajunga la publicul tinta si sa iti poata oferi recomandarile necesare.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.