Ce trebuie sa stii inainte de a-ti deschide o afacere

Tot mai multi angajati isi doresc sa devina antreprenori, mai ales daca au experienta vasta intr-un anumit domeniu. Persoanele mai increzatoare in fortele prorpii, care au atat cunostinte, cat si resurse, isi iau inima in dinti si isi infiinteaza propria firma.

Cele mai importante aspect la care trebuie sa va ganditi inainte de infiintarea unei societati sunt urmatoarele:

       firma contabilitate clujConcurenta. Indiferent de domeniul in care doriti sa activati cu siguranta mai sunt multe alte firme care activeaza in acelasi sector de activitate, prea putine sunt ideile unice de afaceri. Chiar daca vi se pare ca aveti o idee stralucita trebuie sa analizati foarte bine concurenta  si sa evaluati sansa de reusita a afacerii, cel mai bine ar fi sa va adresati si unui specialist in domeniu. O concurenta acerba in domeniu este echivalentul unui sanse foarte mici de reusita insa avantajul major este acela ca, prin intermediul concurentei, va puteti documenta si perfectiona.

Cunostinte de specialitate. Cea mai mare parte a antreprenorilor opteaza pentru un domeniu pe care il cunosc si au toata increderea ca vor fi cei mai buni. Cei mai multi oameni sunt convinsi ca experienta, studiile, inspiratia sunt suficiente insa in conducerea eficienta a unei afaceri este nevoie de cunostinte din domenii diferite: financiar, vanzari, marketing, etc. pentru o dezvoltare continua a firmei.

Resurse financiare. Pentru a fi pusa in practica o idee stralucita are nevoie si de resursele necesare punerii in practica. Ideal ar fi ca inainte de lansarea unui afaceri sa se contureze un model de business de unde reies cele mai importante aspecte ale afacerii: segmente de clienti, canale de marketing, surse de venit, resurse cheie, activitati, parteneri, costuri, etc.

Daca va surade ideea de a va infiinta propria societate, este foarte important sa apelati la serviciile unei firme de contabilitate pentru a primi toata indrumarea de care aveti nevoie la inceput de drum. Ziberline Consulting este o firma din Cluj-Napoca formata din economisti cu experienta in activitatea financiar-contabila si management, ce ofera servicii de contabilitate la standarde inalte, servicii de audit financiar si realizeaza evaluari de bunuri si proprietati.

Comentarile sunt inchise