Ce trebuie sa stii despre identitatea vizuala a unei companii?

     Unul dintre primele lucruri pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand iti infiintezi o companie sau iti deschizi o afacere pe care doresti sa o promovezi pe diverse cai, este sa ai in vedere tot ceea ce tine de creare identitate vizuala, insa este necesar sa se urmareasca anumiti pasi si strategii de brand, astfel incat toate elementele care alcatuiesc brand-ul sa fie frumoase din punct de vedere vizual si sa se potriveasca intre ele.

   Astfel, toate elementele brand-ului, precum motivele, culorile utilizate, simbolurile, elementele grafice si cele de tipografie, sunt cele care transmit ceea ce este brand-ul.

Identitate vizuala - DT Lawyers branding

De ce este importanta identitatea vizuala?

   Atat clientii, cat si partenerii, interactioneaza pentru prima data cu compania si produsele sau serviciile pe care le oferi prin intermediul identitatii vizuale, iar aceasta trebuie sa fie cat mai clara si simpla, dar si suficient de puternica astfel incat aceasta sa ramana in memoria tuturor.

   Atunci cand vine vorba despre un brand, primele lucruri care iti vin in minte sunt logo-ul, fontul si culorile utilizate in realizarea acestuia, de aceea, atunci cand trebuie sa te ocupi de creare ideantitate vizuala, trebuie sa iei in calcul toate aspectele, astfel incat acestea sa fie realizate intr-un mod care denota profesionism.

   Trebuie sa stii ca tot ceea ce tine creare identitate vizuala este un lucru de interes maxim pentru compania ta, caci aceasta ajuta la construirea si mentinerea reputatiei companiei tale, iar elementele care compun brand-ul sunt cele care transmit si consolideaza increderea celorlalti, atat clienti si parteneri, in tine ca si firma si in serviciile si produsele pe care le oferi. Acestea sunt cele care vor ajunge sa aiba un impact maxim in cei interesati de tine.   Tot ceea ce tine de creare identitate vizuala te va ajuta sa transmiti codul, conceptiile si filozofia companiei tale.

Din ce elemente este compusa identitatea vizuala?

     Cel mai important element care ajuta la identificarea unui brand si a identitatii vizuale este reprezentat de logo. Acesta poate fi compus dintr-un element grafic, un text care contine numele brand-ului sau chiar o combinatie a celor doua. Logo-ul poate fi realizat din una sau mai multe culori, in functie de preferinte.

  Font-urile utilizate pentru transmiterea informatiilor sunt de asemenea cele care pot diferentia brandul de tot ceea ce ofera concurenta si sunt utilizate in orice materiale, precum afise, cataloage, flyere, dar si pe pagina web a companiei.

  De asemenea, pe langa logo mai pot fi utilizate anumite motive sau simboluri grafice, pentru toate materialele publicitare si de comunicare si au un rol special in deosebirea brand-ului.

  Culorile utilizate pentru tot ceea ce tine de creare identitate vizuala ajuta la realizarea personalitatii brand-ului companiei tale si te ajuta la crearea imaginii acestuia.

   Este recomandat sa apelezi la anumite layout-uri care te ajuta la crearea unei imagini de ansamblu, precum cele pentru cartile de vizita, documente word, cataloage sau afise, bannere online sau stradale,stand-uri, firme luminoase sau semnaturi de e-mail,  toate acestea avand legatura cu modul prin care comunici cu clientii si partenerii. 

Alege o identitate vizuala profesionala, alege Armeanu.ro!

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.