Ce trebuie să știi despre alegerea unei biciclete touring

Pe piață există numeroase tipuri de biciclete, de la biciclete de munte și până la cele de oraș, pliabile, electrice sau hibrid. Fiecare dintre acestea este destinat unui stil anume de ciclism și au caracteristici specifice. Însă dacă vrei să mergi într-o vacanță cu bicicleta, pe un traseu de câteva zile, atunci ai nevoie de o bicicleta touring, solidă și puternică.

Înainte de a-ți planifica expediția pe bicicletă este nevoie să îți alegi cea mai potrivită bicicletă – dacă nu o ai deja. Ca și în cazul alegerii oricărui alt tip de bicicletă, trebuie să alegi atent materialele din care este confecționată, dimensiunea cadrului, disponibilitatea pieselor de schimb, și altele.

Însă având în vedere că o bicicletă touring va fi ”mașina” ta pentru câteva zile, trebuie să te asiguri că aceasta este dotată corespunzător, astfel încât să îți fie partener de nădejde și nu impediment.

Iată, deci, la ce să fii atent atunci când alegi prima ta bicicletă de touring.

1. Cadru robust și rezistent

Cadrul și furca bicicletei sunt un ansamblu important, așa că trebuie să faci alegerea cea mai bună. Cadrul trebuie să fie mai degrabă rigid decât flexibil, astfel încât să îți ofere confortul și suportul de care ai nevoie pe un traseu atât de lung.

2. Lanțuri lungi

Aceasta este o caracteristică esențială la o bicicletă touring deoarece un lanț mai lung îți va oferi o mai bună stabilitate pe bicicletă, precum și o călătorie mai confortabilă, căci nu vei mai lovi cu călcâiul în panierul din spate.

3. Geometrie relaxată

Geometria bicicletei depinde în mare măsură de cea a cadrului. Acesta trebuie să aibă unghiuri mai relaxate, deoarece un astfel de cadru oferă mai mult confort și mai multă relaxare în timpul mersului. Așadar, nu scăpa acest aspect din vedere atunci când alegi o bicicletă touring. O călătorie confortabilă este esențială pentru a putea parcurge tot traseul în timpul propus.

4. Anvelope late

Pentru că ai nevoie de stabilitate, este absolut obligatoriu ca bicleta de touring să aibă anvelope late, mai ales dacă știi că traseul este unul dificil, cu multe obstacole, gropi, denivelări. Cauciucurile mai late îți vor oferi de asemenea și o mai bună suspensie.

5. Suport pentru apă

Pare banal, dar un suport pentru sticla cu apă nu trebuie să lipsească niciunei astfel de biciclete. De altfel, unele dintre cele mai bune modele de biciclete touring au cel puțin trei suporturi de acest fel. Acestea sunt foarte utile deoarece îți pot transporta necesarul de apă pentru câteva ore, deci nu vei mai fi nevoit să oprești prea des pentru a lua apă din bagaj.

6. Bagaje

Bicicleta de touring trebuie să îți ofere posibilitatea de a căra suficient bagaj. În plus, nu este indicat să cumperi o astfel de bicicletă înainte de a o testa cu încărcătura completă.
Odată ce ai bifat toate aspectele de mai sus, înseamnă că ai găsit bicicleta potrivită și te poți bucura în sfârșit de o drumeție pe cinste.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.