Ce trebuie sa analizezi la o masina inainte de a o cumpara?

In cazul in care te-ai hotarat sa cumperi o masina sau pur si simplu sa o inlocuiesti pe cea pe care o ai in prezent, acest articol iti poate fi folositor . Astazi vom discuta despre detaliile la care trebuie sa acorzi atentie atunci cand analizezi daca o masina e buna de cumparat, sau nu, daca merita pretul pe care vanzatorul il cere sau daca este doar cosmetizata partial.

Stim foarte bine ca piata este plina de anunturi false, menite sa atraga eventuali clienti, si de regula multe dintre aceste anunturi apartin samsarilor, adica oamenilor care fac din vanzarea unor masini un business. Le cumpara cu defectiuni majore si le repara partial, pentru a le vinde la supra pret. La prima vedere masina poate sa para in stare foarte buna, dar sa aiba defectiuni ascunse care se vor manifesta ulterior si care te vor face sa suni la o firma de tractari auto.

tractari auto 1

Cum recunosti o astfel de masina? Aici intervine partea complicata. In primul rand, semne care sa ridice suspiciuni poti sa ai inca de la citirea anuntului. Anunturile de acest gen sunt foarte complexe, contin detalii foarte multe. Se specifica de obicei si faptul ca se ofera certificat fiscal, ceea ce constituie o normalitate a unei tranzactii de vanzare cumparare a unui autoturism, deci nu ar fi necesar sa apara acest detaliu in anunt. Doar ca pentru a il face atractiv, este specificat si acest lucru.

Un alt semn este daca observi ca persoana care vinde aceasta masina are si alte masini de vanzare. In acest caz, este clar ca se ocupa cu asta si nu este un simplu proprietar care isi vine masina. Poti sa incerci ca atunci cand suni sa ceri detalii despre masina, sa intrebi daca mai este valabil anuntul, iar daca persoana te va intreba la care anunt te referi este clar ca are mai multe autoturisme de vanzare. Nu generalizam, pot exista situatii in care oameni de buna credinta au mai multe masini de vanzare, dar este bine sa detii cat mai multe detalii inainte de a face achizitia.

Daca persoana ti s-a parut serioasa si masina se incadreaza bugetului si dorintelor tale, stabileste o vizionare. La vizionarea masinii vei face o analiza. Chiar daca ai vazut pozele, realitatea poate fi diferita.
Analizeaza caroseria si identifica urmele de rugina sau diferentele de culoare in cazul in care a fost revopsita sau reparata. Verifica toate imbinarile. De regula, daca piesele caroseriei nu se imbina liniar, inseamna ca masina a fost implicata in accidente.

Mergi cu masina si asculta motorul si zgomotele pe care le face. Fii atent daca la bord se aprind martori care semnaleaza probleme. Porneste si aerul conditionat ca sa vezi daca este in stare de functionare, pentru ca ea poate fi echipata cu instalatie de aer conditionat, dar poate instalatia are probleme. In acest caz, mai poti negocia pentru a scadea din pret.

Uita-te si la volan, pedale si tapiteria scaunelor. Daca acestea sunt uzate peste masura inseamna ca masina are foarte multi km si este destul de uzata. Poti verifica si uleiul, desi este recomandat sa faci chiar tu un schimb de ulei dupa ce o achizitionezi pentru ca nu te poti baza pe ce spune vechiul proprietar.

Dupa ce ai achizionat o masina, in cazul in care observi zgomote ciudate produse de masina, opreste si apeleaza un serviciu de tractari auto Bucuresti, pentru a merge la service. Nu stii istoricul masinii si poate ea necesita reparatii. Daca continui sa te deplasezi cu ea poti agrava problemele.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.