Ce sunt implanturile dentare “All on 4” / “All on 6”?

Implantologia moderna este o tehnica chirurgico-protetica de inlocuire a unuia sau a mai multor elemente dentare sau de reabilitare totala a a unei arcade cu ajutorul unuia sau a mai multor implanturi introduse in os. Implanturile se prind de os printr-un proces numit osteointegrare. Aceste „suruburi” inlocuiesc radacina naturala a dintelui cu o radacina artificiala (implant) pe care vine ancorat sau insurubat bontul protetic.

U-Smile este o clinica stomatologie din Floresti care vine in ajutorul pacientilor cu cele mai bune solutii pentru probleme stomatologice, de la parodontologie la chirurgie orala, pana la implanturi dentare, albire dentara sau ordodontie.

implanturi dentare floresti

Ce este tehnica „All on 4” / „All on 6”?

Sistemele “All on 4” si “All on 6” ofera oportunitatea de a renunta la proteza dentara totala avand avanatajul unei estetici deosebite si a unei masticatii sau functionalitati asemanatoare cu a dintilor naturali, toate acestea datorita unei punti fixe ancorate pe 4 sau 6 implanturi in functie de suportul osos. Solutia “All on 4” / “All on 6” a fost special creata pentru a veni in ajutorul persoanelor pentru care, din diverse motive, implantarea si protezarea trebuie realizata imediat, adică in doar 24 de ore. Aceasta tehnica se bazeaza pe inserarea a 4 – 6 implanturi in locatii specifice pentru a permite realizarea unei lucrari protetice care sa restabileasca functiile aparatului dento-maxilar.

Acestea sunt doua tehnici de implantologie create de dr. Paulo Malo care prevad, prin utilizarea a 4-6 implanturi, reabilitarea completa a unei arcade dentare intregi cu o proteza fixa la aproximativ 24-48 ore de la pozitionarea implanturilor.

Care sunt avantajele acestei tehnici?

-o singura sedinta operatorie si anesteziologica

-disconfort si durere postoperatorie minora

-un numar redus de implanturi necesare

-pacientul nu necesita proteza mobila pe perioada tratamentului

-rezolvarea edentatiei intr-o singura zi

-posibilitatea de a manca si de a mesteca in ziua in care a avut loc interventia

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.