Ce sunt cosurile de fum si ce trebuie sa stiti despre ele?

Cosurile de fum reprezinta o parte componenta a instalatiei de incalzire a locuintelor, fiind totodata un canal de evacuare in siguranta a tuturor gazelor rezultate in urma procesului de ardere a combustibililor de la o sursa de caldura (soba, centrala termica, semineu, etc).

Gazele evacuate prin cosurile de fum au o compozitie care depinde in mare masura de combustibilul ars. Acesta poate fi solid (lemne, carbuni, bricheti, etc), lichid (motorina) sau gazos (gaz metan).

Cosurile de fum sunt utilizate atat pentru locuintele particulare sau rezidentiale, cat si pentru constructiile industriale si administrative, fiind necesare pentru toate tipurile de cladiri. Acestea pot fi confectionate din caramida, inox, samota sau alte materiale.

Ele trebuie pozitionate pe directie verticala sau cat mai aproape de pozitia verticala, pentru a asigura evacuarea tuturor gazelor nocive. Alegerea cosurilor de fum poate fi destul de dificila si necesita o atentie sporita.

KaminHorn a pregatit pentru voi o serie de criterii de care este indicat sa tineti cont atunci cand achizitionati un cos de fum, astfel incat sa faceti alegerea corecta:

  • Lungimea cosului – trebuie sa fie mai mare decat coama casei, pentru a se evita problemele de functionalitate precum racirea fumului care impiedica functionarea optima a acestuia si apare riscul ca fumul sa patrunda in locuinta
  • Diametrul – asigura tirajul optim al dispozitivului si impiedica depunerile de funingine si consumul ridicat de lemne
  • Montarea – trebuie realizata de personal specializat si autorizat, astfel incat sa fie evitate eventualele situatii neplacute

 

De asemenea, KaminHorn va sta la dispozitie cu produse de calitate superioara precum hornuri profesionale, accesorii hornuri, focare seminee, sobe pe lemne si multe alte produse pentru locuinta dvs.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.