Ce sa vizitezi in Romania daca inchiriezi o masina

Turismul in Romania e in crestere, iar acest lucru se datoreaza numarului mare de obiective turistice pline de cultura si istorie impreuna cu peisajelor naturale unice. Unele traditii si obiceiuri se pastreaza in unele locuri pana in ziua de azi si asta ofera o atmosfera aparte unde elementele folclorice si arhitectura religioasa predomina.

Castelul Peles

Situat pe Valea Prahovei pe malul stang al Pelesului este o adevarata comoara istorica si culturala. A fost casa de vara a regului Carol I, el fiind si cel care a avut initiativa de a construii acest castel. Castelul impresioneaza cu un decor interior aparte care cuprinde obiecte si colectii de arta valoroase.  Dupa ce a servit ca si resedinta de vara, acesta a devenit muzeu si loc ocazional pentru organizarea ceremoniilor importante. In prezent este deschis publicului ca si muzeu si poate fi vizitat.

Manastirea Voronet

O plimbare cu masina prin Bucovina este o idee foarte buna pentru iubitorii de natura si arhitectura crestina. Manastirea Voronet este cea mai cunoscuta din tara, fiind numita si ”Capela Sixtina a Estului”. Ea este recunoscuta si apreciata in special pentru pictura exterioara care ilustreaza mai multe scene biblice ce alcatuiesc un ansamblu foarte reusit al artei feudale moldovenesti.

Cetatea Alba Carolina

Aceasta cetate a fost construita de austrieci la inceputul secolului al 18-lea pentru a demonstra puterea Imperiului Habsburgic, iar acum reprezinta mandria orasului Alba Iulia, supranumit si cealalta capitala. Impresioneaza prin sistemul Vauban in care a fost construita, avand o forma interesanta de heptagon neregulat. In interiorul cetatii se mai pot vizita Sala Unirii, unde s-a semnat actul Marii Uniri, Palatul Princiar unde Mihai Viteazu a locuit pentru o perioada scurta, Muzeul Unirii, etc.

Atunci cand planificati o calatorie e bine sa alegeti o firma profesionista de inchiriat masini care sa va asigure confort si siguranta. Raul Turism este o firma de rent a car Cluj Napoca care va ofera masini de inchiriat la standarde inalte.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.