Ce presupune sedarea constienta – Clinica U-Smile Floresti

Frica de durere la dentist este o problema des intalnita si unul dintre motivele pentru care multe persoane amana sau evita sa mearga la stomatolog, agravandu-se in felul acesta problemele dentare. U-Smile este o clinica stomatologica in Floresti pune la dispozitia pacientilor un echipament de sedare cu protoxid de azot, care permite o sedare constienta. Acest procedeu reuseste sa elimine in timpul interventiei stomatologice senzatia de durere, fara a fi nevoie ca pacientul sa fie complet adormit. Aceasta o face, probabil, sa fie cea mai buna solutie de anesteziere existenta.

Ce reprezinta sedarea constienta?

Sedarea constienta este o tehnica de anestezie sigura si stabila, care permite experimentarea tratamentului stomatologic fara a simti durere, anxietate, frica si stres. Este o tehnica foarte simpla, neinvaziva, care este potrivita, asadar, tuturor persoanelor: batrani, adulti, copii deopotriva.

Sedarea constienta desensibilizeaza mucoasa  cavitatii bucale, reducand deci sensibilitatea si senzatia de durere, favorizand o stare de bine si liniste.

Cum functioneaza?

Printr-o masca nazala, pacientul inhaleaza un amestec de aer, oxigen si protoxid de azot, administrat intr-un procent personalizat pentru fiecare pacient. Dupa doar cateva inhalari incepe efectul de relaxare, pacientul ramanand in acelasi timp constient si vigilent.

La terminarea sedintei se administreaza oxigen pur, timp de cateva minute, dupa care, pacientul poate sa paraseasca imediat cabinetul medical de unul singur si sa conduca.

Avantajele sedarii constiente

  • Fiind relaxat, pacientul colaboreaza activ cu medicul stomatolog reducandu-se astfel vizibil timpul necesar pentru efectuarea tratamentului stomatologic. In special in cazul implanturilor cu dinti ficsi, se economiseste timp si costurile sunt reduse seminificativ
  • Se reduce, prin urmare, cantitatea de analgezice si de antibiotice, deoarece sunt luate in functie de numarul minim de sedinte
  • Recuperarea in zilele urmatoare tratamentului stomatologic si/sau chirurgical este mult mai rapida si nedureroasa comparativ cu tratamentele facute in mai multe sedinte
  • Efectul de relaxare este aproape imediat, precum si disparitia acestuia la terminarea tratamentului.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.