Ce inseamna foraj orizontal dirijat?

Procedura de foraj orizontal dirijat consta in pozarea fara a face sapatura deschisa  de conducte, tevi sau cabluri, pe sub drumuri nationale, rauri, cai ferate, cladiri sau orice alta locatie.

Tehnologia are 3 faze si se realizeaza fara sapatura. Se executa doar o sapatura minima in dreptul fiecarui bransament pentru a putea cupla bransamentul.

Prima faza este avansarea in teren a capului dirijabil, care se realizeaza prin forare de inalta presiune, cu jeturi de suspensie. In situatia in care se intalnesc obstacole in calea forarii, acestea sunt identificate si evitate de la suprafata, prin masurarea undelor electromagnetice emise de capul de forare si schimbarea traiectoriei pe o anumita raza de curbura. Curatarea tunelului creat se realizeaza cu ajutorul suspensiei, un ameste ecologic de apa si argila solubila in apa. Aceasta ajuta prin compozitia sa la sustinerea tunelului.

A doua faza reprezinta largiri repetate ale tunelului, petru a obtine un diametru cu 20% mai mare decat diametrul conductei care urmeaza a fi pozata. Suspensia, utilizata si in prima faza, datorita continutului de argila solubila in apa, ajuta la a evita deteriorarea materialului produsului montat si la usurarea avansarii produsului in tunel.

A treia si ultima faza, consta in pozarea tubului in tunelul realizat.

Este foarte important ca in momentul in care urmeaza sa faceti o lucrare de acest gen sa alegeti o firma calificata, cu experienta, cu personal profesionist si utilaje moderne de ultima generatie, care sa va ofere incredere, seriozitate si profesionalism. Beninstal va sta la dispozitie cu servicii de foraj orizontal, avand 14 ani de experienta in domeniu.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.