Ce este tavanul fals si de ce merita toata atentia noastra?

Atunci cand ne dorim un tavan care sa arate bine din punct de vedere estetic, cea mai buna varianta este alegerea montarii unui tavan fals . Placile din care este confectionat tavanul fals pot fi din diferite materiale, precum polistirenul expandat, plastic, rigips, PVC, acestea fiind de fapt patrate subtiti, cu un aspect luminos, pe care se poate sau nu sa se monteze modele in relief. Acestea sunt montate pe tavan cu ajutorul unui adeziv sau cu alte elemente de fixare.

Ce este tavanul fals?

Cel mai important avantaj atunci cand vine vorba despre un tavan fals este design-ul deosebit de atractiv, dar si costul redus.  Montarea tavanului fals va fi un efort mult mai mic din punct de vedere financiar, decat renovarea tavanului cu alte materiale. In plus, acest lucru va necesita mult mai putin timp si efort.

Datorita faptului ca se poate alege dintr-o gama extrem de variata de modele, design-ul care poate fi creat este foarte divers. Pe deasupra, placile de tavan fals sunt termoizolante si au proprietati de  absorbtie a zgomotului. Pentru incaperi precum baia sau bucataria, unde exista un nivel crescut de umiditate, este recomandat sa se foloseasca placi de tavan fals care au suprafata laminata.

Cand vorbim despre tavanul fals casetat, trebuie sa specificam despre acesta ca este un fel de structura agatata, care este folosit pentru design-ul decorativ si care are un rol important in acustica camerei. In acest fel, tavanul este decorat cu module separate, care au diverse forme geometrice, precum patrate, romburi sau poligoane.

Tavanul fals poate fi un element de decor in orice incapere, fie ca este vorba despre un living, o biblioteca sau chiar in dormitor. Acesta poate fi potrivit pentru a decora atat case de la tara, cat si apartamente de la oras unde pot fi alese diverse modele originale care sa poata fi pe gustul proprietarilor.

De ce sa alegi tavanul fals pentru casa ta?

Tavanul fals are numeroase avantaje, o data cu montarea lui, si anume:

– tavanul fals este fabricat din materiale cu capacitati deosebite atunci cand vine vorba despre design-ul interior

– placile pentru plafonul fals corespunde tuturor cerintelor si standardelor si sunt fabricate din materiale de inalta calitate

–   cel mai mare avantaj poate fi acela ca se poate potrivi din punct de vedere estetic cu orice interior sau mobilier existent in acea camera, fara a mai fi nevoie sa cheltui o multime de bani pentru a cumpara diverse obiecte de decor

–  placile pentru tavanul fals sunt achizitionate de obicei intr-un set, avand diferite modele si aspecte din punct de vedere stilistic. Acestea ofera beneficiul de a fi facute in asa fel incat sa reduca la minim timupl necesar montarii si instalarii.

– tavanul fals are in principal rolul de a acoperi anumite defecte ale tavanului, dar si anume instalatii sau alte lucruri care pot fi inestetice.  Aceste tavane false sunt concepute in asa fel incat in interior sa existe anumite elemente de fixare create pentru siguranta si pentru eliminarea riscului de cadere al placilor de tavan fals.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.