Ce este sedarea constienta?

sedare constienta dentistSedarea constienta este o tehnica de anesteziere a pacientilor, care permite executarea tratamentelor stomatologice fara a simti durere, anxietate, frica sau stres. Este o tehnica foarte sigura si neinvaziva, care este potrivita pentru persoane de orice varsta (batrani, copii, aduti). De asemenea, sedarea constienta este o stare de depresie minimala a nivelului de constienta, ce include o stare de relaxare mentala insotita de capacitatea de a pastra caile respiratorii deschise.

Sedarea constienta cu protoxid de azot are numeroase avantaje:

– Are un efect rapid – ajunge la creier in aproximativ 20 de secunde si proprietatile de relaxare se instaleaza dupa 2-3 minute.

– Intensitatea sedarii poate fi modificata – modificarea intensitatii se poate realiza in orice moment, permitand medicului stomatolog sa creasca sau sa scada profunzimea sedarii

– Nu are efect de mahmureala – amestecul de gaze este eliminat din organismul uman la 3-5 minute de la incetarii administrarii. Pacientul nu are nevoie de insotitor dupa incetarea tratamentului stomatologic

– Este usor de administrat – doctorul stomatolog are contol total asupra administrarii, astfel evitandu-se supradozajul

– Elimina anxietatea cu privire la tratamentul stomatolofic

– Suplimenteaza anestezia locala.

Clinica stomatologica U-Smile din Floresti pune la dispozitia clientilor sai procedura de sedare constienta in timpul interventiilor dentare, precum si alte servicii premium de stomatologie.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.