Ce este identitatea vizuala?

O prima impresie proasta este greu de refacut, mai ales atunci cand concurati impotriva a milioane de concurenti online. Cu privire la identitatea vizuala de la Armeanu Creative Studio, cercetatorii de la Princeton au descoperit ca, in termen de 0,1 secunde, oamenii formeaza judecati despre asemanarea, increderea, competenta, atractivitatea si agresivitatea fetelor din fotografiile pe care le-au vazut. Ce judecata se va intampla cu privire la brandul dumneavoastra in primele 0,1 secunde de expunere?

Cu timpul de reactie aveti nevoie de o reprezentare vizuala curata si clara a marcii dvs. In caz contrar, oamenii pot asocia brandul dvs. cu pretul ieftin, fiabil sau chiar de neincredere. ”

Este clar ca o identitate vizuala puternica este importanta, dar ce anume este o identitate vizuala? Si cum creezi una?

Intelegerea identitatii vizuale

Identitatea vizuala cuprinde logo-ul, imaginile, tipografia, culorile si designul creativ. Este destul de usor sa le afisezi, dar cum ajungi in centrul modului in care aceste elemente comunica clientilor dvs. cine sunteti, ce anume sustineti si de ce ar trebui sa va fie loiali?

identitate vizuala

Identitatea vizuala a brandului dvs. este stilul acestuia. Daca va construiti identitatea vizuala de la baza, colectati  inspiratie din toate. Faceti poze. Adunati carti postale. Duceti-va pe Pinterest si cautati. Exista deja atat de multa valoare pentru care nu trebuie sa recreati roata. Luati note despre ceea ce va place, despre brandurile existente si despre ceea ce nu va place.

Publicul este foarte important. Decideti cum doriti sa rezonati cu el.

Cheia este sa porniti de la ceea ce stiti si sa credeti cu tarie si sa va permiteti evolutia marcii dvs. dintr-o intelegere fundamentala, neclintita a misiunii dvs. Chiar daca este doar numele dvs. intr-un simplu font, puteti construi de acolo. Identitatea vizuala se poate maturiza mai tarziu cu un simbol sau o pictograma. Si poate uneori este bine sa oferiti brandului dvs. ceva timp sa rezoneze, sa-si gaseasca drumul inainte si sa inteleaga unde este scopul final.

Oricate idei ati avea si oricate logo-uri ati vedea, in cele din urma aveti nevoie doar de un punct de plecare. Aceasta poate fi o modalitate consecventa de a va reprezenta intr-o culoare, intr-o nota de stil sau chiar in simbol. Poate este de ajuns sa va puneti o intrebare simpla: Cum va fi brandul meu puternic si eficient, dar totusi sa fie simplu? Si atunci cand va dezvoltati identitatea vizuala, duceti mereu ceea ce faceti inapoi la misiunea dvs. pentru a va mentine marca pe drumul cel bun.

Pe masura ce dezvoltati componentele identitatii vizuale (culoarea, logo-ul, tipul si imaginile), testati identitatea care evolueaza impotriva acestor intrebari. O parte din construirea brandului dvs. invata sa transmita valorile si personalitatea afacerii dvs. prin elementele vizuale pe care le aliniati cu afacerea dvs. Identitatea vizuala ar trebui sa amplifice mesajul dorit al marcii, astfel incat sa doriti sa aflati mai multe si sa mergeti impreuna cu povestea. Apoi, povestea ar trebui sa vanda clientilor. In centrul acestei identitati vizuale sunt ingredientele dvs. de marca: logo-ul, culorile, tipul si imaginile.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.