Ce este factura proforma?

Factura proforma nu este un document reglementat de legislatia fiscala sau contabila, dar este foarte des utilizata in tranzactiile comerciale. Exista anumite societati care decid utilizarea proformelor ca instiintari de plata in avans pentru clientii carora le furnizeaza servicii sau le vand bunuri.

Factura proforma reprezinta o copie a facturii fiscale, trimisa in avans clientului, cu mentiunea ca aceasta nu genereaza obligatii de plata si nu reprezinta un document justificativ de inregistrare in contabilitate. Aceasta factura poate fi emisa in orice etapa a procesului de vanzare catre un cumparator sau unui potential cumparator. Daca potentialul cumparator ia decizia sa achizitioneaze acel produs/serviciu, poate achita factura proforma, iar mai apoi va primi factura fiscala si/sau contractul.

Factura proforma contine aceleasi elemente ca o factura ficala, si anume:

-denumirea

-datele de identificare ale vanzatorului si ale cumparatorului

-detaliile de plata ale vanzatorului si ale cumparatorului

-data

-denumirea produselor/serviciilor

-data scadenta

-cantitatea

-valoarea

Ca firma contabilitate Cluj Napoca cu multa experienta in domeniu, CECMLV va sta la dispozitie in permanenta pentru mai multe detalii si informatii. De asemenea, va ofera servicii profesionale de contabilitate pentru firma dvs, executate de experti contabili cu experienta in activitatile financiar-contabile.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.