Ce este cureua de distributie?

 

Cureaua de distributie este o piesa de baza care ajuta la functionarea masinii deoarece ea asigura sincronizarea dintre partea superioara si inferioara a motorului. De aceea acesta este si una dintre cele mai solicitate piese ale unei masinii si necesita o verificar periodica.

Reparatia curelei de distributie

O masina nu poate functiona fara o curea de distributie deoarece exista sanse crescute motorul sa se defecteze. In momentul in care cureaua se rupe, pistoanele vor lovi supapele, lucru care se opreste la un moment dat dar pistoanele vor continua sa loveasca. Toatea acestea vor crea avarii grave la nivelul motorului si in unele cazuri este nevoie de inlocuirea completa a acestuia. Reparatia curelei de distributie presupune un proces complicat si constituie costuri ridicate.

Este important sa optam intotdeauna pentru o curea de distributie originala si de calitate deoarece ea asigura buna functionare a masinii. Firma Alex&Bea Group va pune la dispozitie servicii de vanzare piese si accesorii auto de inalta calitate, de la distribuitori de top si la preturi avantajoase.

Pentru a evita aparitia unor probleme grave trebuie sa verificam curelele de transmisie si distributie in mod periodic, odata la 30.000 de kilometri. Acestea trebuie schimbate dupa fiecare 120.000 de kilometri pentru a nu defecta motorul sau alte piese importante.

Kit-ul de distributie

Cureaua de distributie face parte din kit-ul de distributie, care trebuie schimbat preventiv. Acesta contine:

-cureaua dintata de antrenare

-rola intinzatoare

-rola de ghidare

In unele cazuri aceasta poate contine si pompa de apa,

Cureaua de distributie vs. Cureaua de transmisie

Desi sunt de multe ori confundate, cureaua de distributie si cea de transmisie sunt piese diferite care necesita o atentie deosebita pentru a asigura buna functionare a masinii. Cureaua de transmisie este un element foarte important care ajuta la functionarea masinii deoarece contribuie la indeplinirea unor functii importante ca si directia, alternatorul si climatizarea.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.