Ce este cuperoza si cum se trateaza?

Te-ai saturat sa ai pielea rosie indiferent de anotim si de incercarile de a o camufla? Atunci te poti orienta spre o crema pentru cuperoza, care sa elimine aceasta problema. Daca vrei un tratament eficient pentru cuperoza, exista cele mai bune solutii sub forma de creme pe care le poti folosi. 

Ce este cuperoza?

Couperoza este o afectiune cronica a pielii cauzata de slabirea vaselor de sange, situata in principal pe obraji si pe nas. Este natural pentru pielea ta sa se inroseasca sub influenta caldurii, a frigului, a emotiilor, a stimulentilor (alcool, condimente, cafea) sau in timpul activitatii fizice. Vasele de sange se dilata pentru a permite circulatia sangelui prin ele, apoi se inchid spontan dupa o anumita perioada de timp, lasand astfel pielea sa-si recastige aspectul normal. Cu toate acestea, anumite vase de sange pot avea probleme la reinchidere moment in care apare cuperoza. S-a dovedit ca utilizand creme cuperoza, aceasta problema dispare mult mai repede.

In majoritatea cazurilor, cuperoza este ereditara: vasele de sange sunt „programate” din punct de vedere genetic pentru a-si pierde treptat vitalitatea. Cu toate acestea, poate fi rezultatul unei arsuri solare intense, unei interventii chirurgicale sau unor degeraturi. Ceea ce este cert, cu creme cuperoza tratament, speciale pentru acest lucru, cuperoza dispare si rezultatele sunt vizibile de la primele aplicari.

Cuperoza si rozaceea: care este diferenta?

Couperoza este o afectiune vasculara care afecteaza atat vasele de sange mari cat si cele mici si apare ca o roseata localizata in anumite zone si se poate indeparta utilizand creme cuperoza speciale. Rosaceea, pe de alta parte, este asociata cu roseata permanenta care implica doar vasele mici de sange, precum si eruptii cutanate. S-ar putea spune ca este un stadiu avansat al cuperozei: petele rosii pot fi uneori foarte intense si difuze, combinate cu cosuri similare celor cauzate de acnee. In acest caz, vorbim de acnee rozacee.

Cum se trateaza cuperoza?

Cu creme cuperoza tratament si prin alte metode. Intensitatea luminii pulsate (IPL) este una dintre metodele cele mai frecvent utilizate pana in prezent pentru tratarea cuperozei. In medicina estetica, aceste platforme tehnologice utilizate pentru a uniformiza tonusul pielii sunt de calitate medicala, foarte sigure si extrem de eficiente. Alaturi de un astfel de tratament este recomandat sa folositi suplimentar si creme cuperoza care ajute la efectele produse de aceste tehnici moderne.

Daca nu sunt tratate corect, petele rosii vor continua sa se inmulteasca si va fi din ce in ce mai greu sa le camuflati – de aici si interesul de a trata cuperoza cat mai curand posibil. Inca de la primele semne aparute, se recomanda aplicarea unei creme cuperoza tratament care sa inceapa sa isi produca efectele chiar de la primele aplicari. Ulterior, vei stii daca e nevoie de operatiuni mai complicate sau sunt suficiente cele mai bune creme cuperoza. Cu cat exista mai putine vase de sange „defecte”, cu atat tratamentul va fi mai rapid si mai eficient in ceea ce priveste numarul sesiunilor necesare pentru eliminarea cuperozei.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.