Ce este baza de machiaj si cum se foloseste?

Fiecare femeie isi doreste un machiaj care sa reuseasca sa impresioneze si sa ofere celei ce il poarta acea doza de incredere care o face sa se simta irezistibila.

Pentru acest lucru insa, trebuie folosite acele produse cosmetice, potrivite tipului de ten. Inainte de aplicarea machiajului, dupa ce se aplica produsele de hidratarea a tenului, trebuie aplicate acele baze de machiaj .

baza de amchiaj

      Ce este baza de machiaj?

Baza de machiaj este acel produs cosmetic care mai poarta numele de primer si este folosita pentru a masca diverse imperfectiuni ale corpului, precum cicatricile sau porii, ori petele pigmentare de pe suprafata tenului, insa au si rolul de a mari perioada in care machiajul rezista fara a fi nevoie de retusuri.

Exista multe modele din care se poate alege cea potrivita, fie ca este vorba despre o baza machiaj sub forma de gel sau cu pulverizator.

Desi multe femei stiu ca o baza machiaj trebuie folosita doar de acelea care au tenul gras, trebuie sa se stie ca aceasta este recomandata tuturor, indiferent de tipul de ten.

Exista multe modele ce au in compozitie silicon, acesta avand rolul de a oferi un finisaj ideal. Acestea insa pot avea efecte nocive asupra tenului, de aceea este recomandat sa fie evitate in cazul in care exista orice fel de probleme ale tenului.

In cazul in care ai tenul cu piele uscata, cea mai buna varianta este sa alegi o baza de machiaj care are si avantajul de a hidrata, reusindu-se pe aceasta cale remedierea tuturor problemelor.

Pentru acele doamne cu tenul ce are tendinte de inrosire,o baza de machiaj verde are posibilitatea de a crea o baza pentru aplicarea machiajului.

   Cum trebuie aplicata baza machiaj?

Este recomandat ca acel tip de baza de machiaj ales sa se foloseasca in cazul in care se doreste un machiaj rezistent

Baza de machiaj se aplica cu ajutorul unor perii sau buretei, insa in lipsa acestora poate fi aplicat cu ajutorul degetelor, aceasta fiind si cea mai buna metoda de aplicare.

Aceasta trebuie aplicata pe toata fata, pentru atingerea acelui finisaj perfect, iar apoi trebuie asteptata o perioada de 5-10 minute pentru a se putea aplica urmatorul produs cosmetic. Este obligatoriu ca baza de machiaj sa fie lasata sa se usuce, caci altfel exista riscul sa se formeze cute si la final ca arate inestetic machiajul.

Care este nuanta ideala de baza de machiaj?

Pentru a intensifica prospetimea unui machiaj, baza de machiaj este cea mai potrivita sa fie folosita, caci aceasta  lumineaza trasaturile si reuseste sa pastreze pentru o perioada mare de timp atat culorile, cat si expresivitatea machiajului.

Culoarea bazei de machiaj trebuie aleasa cu multa grija, pentru a reusi sa se ascunda imperfectiunile .

In cazul in care se doreste deschiderea nuantei tenului, trebuie aleasa o nuanta a bazei de machiaj alba, iar pentru acel ten ce necesita revitalizare, se foloseste o baza de machiaj roz. In cazul in care suferi de rozacee sau alte afectiuni de acest tip, trebuie aleasa o baza verde, iar daca tenul este acneic, atunci se va alege o baza galbena. Daca se doreste o iluminare a tenului, este necesar sa se foloseasca o baza mov sau albastra.

 

 

 

 

 

 

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.