Ce alegeti: imprimanta inkjet sau cu laser?

In momentul in care decideti sa achizitionati o imprimanta, este esential sa hotarati in primul rand ce tip de imprimanta va doriti si care va este cea mai potrivita: cea cu jet de cerneala (inkjet) sau cea laser.

Legat de principiile de functionare, cele doua tipuri de imprimante sunt diferite, iar in anumite privinte sunt diametral opuse. Imprimantele cu jet de cerneala (inkjet) functioneaza dupa un principiu de baza, mai exact dispozitivul de imprimare arunca cerneala pe hartie sub forma unor picaturi. Acest dispozitiv se misca de la dreapta la stanga pana cand toata pagina este printata.

Spre deosebire de acestea, imprimantele laser functioneaza pe baza unei raze care imprima imaginea pe un tambur rotativ. Imaginea finala este realizata de laser pe hartie prin actiunea de selectare a unor puncte, conform imaginii pe care doriti sa o printati.

Easy Refill Store va sfatuieste sa tineti cont de urmatoarele aspecte atunci cand decideti sa achizitionati o imprimanta pentru uzul personal:

  • Calitatea printarii – imprimantele laser ofera o calitate mai buna in cazul documentelor text, deoarece ele sunt capabile sa redea toate fonturile (chiar si cele foarte mici)
  • Costurile de tiparire – pretul de achizitie al imprimantelor inkjet este mai mic, insa trebuie luat in calcul si costul cartuselor. De asemenea, chiar daca sunt mai scumpe, cartusele laser sunt capabile sa printeze pana la 2.000 de pagini, comparativ cu cele 100-200 de pagini ale unei imprimante cu jet de cerneala.
  • Dimensiuni si greutate – imprimantele cu jet de cerneala sunt mai mici si mai usoare decat cele cu laser, fiind astfel foarte potrivite persoanelor care au un spatiu relativ restrans pentru pozitionarea acesteia.

Easy Refill Store va sta la dispozitie in permanenta cu produse si servicii de calitate superioara, precum imprimante de vanzare, cartuse imprimanta si copiatoare, consumabile imprimante, incarcare cartuse originale si compatibile.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.