Cat este de importanta curatarea cosului de fum

Curatarea cosului de fum este o procedura foarte importanta pentru siguranta casei si pentru evitarea producerii unor dezastre.

 

Aceasta procedura este obligatoriu de realizat anual, inainte de inceperea sezonului rece, indiferent de tipul sistemului de incalzire folosit, fie ca este vorba despre centrala termica, centrala pe pelelti, soba pe lemne sau cuptor de coacere. Conform legii curatarea cosului de fum se realizeaza de catre o firma sau o persoana fizica specializata si autorizata.

Infundarea cosului de fum poate fi cauzata de mai multe motive, respectiv:

  • acumularea de funingine si alte reziduuri rezultate in urma arderilor;
  • condensul acid rezultat in urma arderilor, care poate determina dislocarea caramizilor;
  • construirea necorespunzatoare a cosului de fum;
  • cuiburile de pasari construite in interiorul sau deasupra cosului de fum;
  • panzele de paianjen in care se prind frunze sau alte obiecte aduse de vant;
  • folosirea improvizatiilor;
  • folosirea unui combustibil lemnos cu o umiditate mai mare de 20%.

Curatarea cosului de fum este de doua tipuri, curatare mecanica si curatare catalitica.

Curatarea mecanica este obligatorie, conform legii, si trebuie efectuata anual sau o data la 6 luni, in functie de combustibilul folosit si de tipul sistemului de incalzire ales. in functie de combustibilul folosit si de tipul sistemului de incalzire ales.

Curatarea catalitica se realizeaza folosind anumite produse chimice, pentru a reduce si indeparta depunerile din interiorul cosului de fum. Aceasta procedura se realizeaza avand cosul de fum cald, produsele de curatare fiind puse direct pe jaratec.

KaminHorn va pune la dispozitie cosuri de fum profesionale, realizate la standarde de siguranta europene, iar una dintre cele mai importante conditii de acordare a garantiei, este efectuarea curatarii cosului de fum cel putin o data pe an si doar de catre personal calificat si autorizat.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.