Cat de mult ne motiveaza locul de munca?

Toata lumea urmareste motivatia si majoritatea dintre noi sufera in momentul in care simtim ca nu mai avem nimic pentru care sa lucram. Lipsa de motivare nu afecteaza doar performanta la locul de munca. Aceasta afecteaza bunastarea emotionala si capacitatea noastra de a continua sa ne atingem obiectivele pe care le-am stabilit pentru noi. Cuatarea si gasirea motivatiei nu este un lucru usor, mai ales daca au contribuit foarte multi factori la pierderea ei.
Este important sa ne pastram energia si pozitivismul pentru a reusii sa depasim anumite obstacole pe care fiecare dintre noi le intalnim la un moment dat in viata.

Ce este motivatia?
Conform specialistilor, motivatia etse defapt un cuvant care ne defineste dorinta de a face anumite lucruri. Cand simti ca ar trebui sa faci ceva, devine dificil sa iti dai un sentiment de intentie sau pasiune din acea activitate. Deoarece nimeni nu poate deduce un scop de la fiecare lucru pe care il facem, poate ar trebui sa ne concentram mai mult pe motive.

De ce ne aflam in actualul loc de munca? Descoperind elementele meseriei noastre care ne fac sa ne simtim mandri de ceea ce facem sau bine in propria postura, cu siguranta ne va schimba sentimentele evidentiind ce este cu adevarat important pentru noi.

Cat de ocupati suntem?
O multime de oameni se incadreaza in capcana de a face o multime de sarcini mici la inceputul zilei, iar atunci cand apar sarcini mai mari si mai importante, vom fi deja prea obositi pentru a ne putea concentra. Incercati sa schimbati formula. Incercati sa rezolvati problemele importante la inceputul zilei cand sunteti proaspeti si energizati.

Vorbind despre acele mici sarcini, cat de multe puteti delega? Este greu sa renunti uneori la control, dar cand nu este timp sau cand aveti un asistent care poate indeplini anumite sarcini pentru dvs., profitati de aceasta abilitate. Ai destul timp sa te ocupi de toate.

Deplasati-va pe parcursul zilei
Incercati pe cat de mult posibil sa nu va petreceti toate orele in cadrul biroului, poate deveni obositor si plictisitor la un moment dat. De aceea apar starile de somnolenta si indispunere dupa o anumita perioada, asa ca o plimbare pe afara de cateva minute ne va ajuta sa ne relaxam, gata pentru a ne intoarce la lucrurile neterminate.

Multi oameni sunt epuizati emotional, iar viata dvs. in afara lucului de munca poate contribui la acest lucru. Cand ajungi acasa, trebuie va relaxati si va bucurati de timp impreuna cu familia, sau viata de acasa este la fel de ocupa ca cea de la munca? Reechilibrarea vietii tale personale este dificila, iar daca vrei sa faci schimbari, acestea nu se vor intampla peste noapte. Incepeti prin a va concentra asupra a face un lucru pentru dvs. in fiecare saptamana. Faceti o plimbare la un parc preferat, rezervati un masaj sau luati masa cu un prieten. Aveti nevoie de timp pentru a va reincarca emotiile si bateriiile, cum s-ar spune, la fel cum aveti nevoie de timp pentru a va reincarca creierul.

La un moment dat in cariera noastra simtim ca nu mai avem niciun motiv pentru care sa ne implicam, dar cel mai important este sa realizam ce ne-a indus acel sentiment si cum putem sa reparam acest lucru.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.