Cat de mult ne afecteaza parerile celorlalti?

Desi natura umana este conceputa pentru a fi placuta si acceptata, nu de fiecare data actiunile sau personalitatea noastra este acceptata de cei din jurul nostru. Intr-adevar, trebuie sa luam in considerare felul in care suntem interpretati de cei din jur, insa cat de mult ar trebui sa conteze acest lucru?
In loc sa ne pierdem timpul incercand sa fim o persoana pe care altii si-ar dori sa o vada, mai bine am intelege faptul ca nu poti multumi pe toata lumea si ca indiferent de ce vom face, vor exista mereu persoane cu care nu vom fi de acord. Trebuie sa ne asumam felul de a fi, personalitatea si alegerile sa ne formam un grup in care ne simtim bine fara sa ne chinuim sa indeplinim dorintele celorlalti, care ne fac sa ne simtim inconfortabil.

Fiti constienti de criticul dvs. interior. Multi dintre noi ne imaginam ca toata lumea judeca tot ce facem. Tindem sa analizam greselile pe care le facem, sa regretam ca le facem si apoi sa presupunem ca toata lumea este cu ochii pe noi pentru a observa orice greseala. Spre deosebire de ceea ce credem noi, mai putini oameni se ingrijesc sau au timp sa observe ce facem sau cum.

Cei mai multi sunt prea ocupati si absorbiti de propriile lor preocupari de a acorda o atentie modului in care se desfasoara viata noastra. De fapt, ei probabil se ingrijoreaza de modul in care ei insisi sunt perceputi.
Concentrati-va pe ceea ce faceti mai degraba decat pe modul in care sunteti interpretati. Pentru a va indeparta atentia de la modul in care credeti ca altii va critica, va judeca sau va evalueaza, incercati pe cat de mult posibil sa va concentrati pe obiectivele pe care le-ai stabilit si pe realizarea acestora. In acest fel, nu numai ca veti actiona mai natural si mai rapid, dar cu siguranta va veti simti mai bine cu propriile alegeri.

Dezvoltarea unui concept sanatos nu este un proces usor, dar cu siguranta eficient. Daca am ajuns la momentul in care stim cine suntem si ce ne dorim de la viata, atunci am gasit raspunsul la cat de capabili suntem, iar parerile celor din jur nu ne vor influenta intr-un fel sau altul modul in care decurge viata noastra sau chiar comportamentul de la locul de munca.

Fiecare dintre noi are atat puncte slabe, cat si punct de tari. De aceea, de fiecare data cand avem ocazia trebuie sa avem in vedere dezvoltarea abilitatilor si a calitatilor noastre. Solicitarea unui feedback este constructiv si pozitiv pentru imbunatatirea comportamentului si a personalitatii noastre.
Exista intotdeauna loc pentru imbunatatire, astfel incat feedback-ul constructiv nu poate decat sa ajute. In unele momente, parerile si opiniile celorlalti sunt un ajutor, insa trebuie sa avem o limita in ceea ce priveste masura in care ne lasam influentati de acestea.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.