Cat de importante sunt valorile personale?

Un sistem de valori personale este un set de principii sau idealuri care conduc si / sau ghideaza comportamentul dumneavoastra.
Sistemul dvs. de valori personale va ofera structura si scopul, ajutandu-va sa determinati ce este semnificativ si important pentru dvs.

Va ajuta sa va exprimati cine sunteti si ce va doriti sa faceti in viata. Daca nu sunteti constienti sau nu va conectati la valorile dvs., veti sfarsi prin a face alegeri din impuls, in loc sa fie bazate pe un rationament solid si o decizie responsabila.

Valorile tale definesc caracterul tau. Acestea influenteaza fiecare aspect al vietii dvs., inclusiv: comportamentul personal si cel al muncii dvs., interactiunile cu familia, prietenii si colegii dvs. procesul de luare a deciziilor si alte aspecte din viata ta.
Acesta este motivul pentru care este atat de important sa stiti ce pretuiti, de ce ii pretuiti si ce prioritati aveti in viata voastra.

Valori personale – Valorile personale sunt acele trasaturi pe care le aspiram si ne definesc caracterul.
Valori spirituale – Valorile care ne conecteaza la o putere superioara si ne dau un sentiment dincolo de existenta noastra materiala.
Valorile familiei – Sa iubim si sa ne ingrijim de cei cu care ne apropiem; copiii nostri, parintii nostri, alti membri ai familiei si prietenii nostri.
Valorile carierei – Cea mai buna utilizare si exprimare a talentelor si abilitatilor noastre in scopul de a contribui la societate si la compensatii monetare.

Valorile pe care noi, ca entitati sociale, le consideram necesare? Indiferent de traditia in care suntem prezenti, exista caracteristici pe care le apreciem in altele care depasesc granitele sociale, economice si religioase.
Unele dintre aceste caracteristici sunt:

Integritatea
Integritate este increderea, onestitatea si corectitudinea caracterului. Ne place sa fim inconjurati de oamenii care au integritate, deoarece stim la ce sa ne asteptam din partea lor. Stim ca vor actiona onorabil si ca vor face ceea ce cred ca este corect.
Vrem oameni cu integritate in echipele noastre si in organizatiile noastre.

Respect
Respectul onoreaza valoarea si demnitatea tuturor oamenilor. Cei care ii respecta pe altii ii trateaza cu corectitudine si curtoazie. Ei ii trateaza pe altii asa cum doresc ei insisi sa fie tratati.
Loialitatea este un angajament si o credinta fata de o persoana sau o cauza. Cei care sunt loiali familiei, prietenilor, organizatiilor si tarii lor stau in urma si ii sprijina indiferent de perioada prin care trec.

Responsabilitate
Cei care accepta responsabilitatea sunt fiabili si dispusi sa-si asume responsabilitatea pentru cine sunt si ce fac. Ei cred ca au o obligatie morala de a-i ajuta pe altii si de a aduce o contributie la societatea in care traiesc. Indiferent de valorile pe care le alegem, este vital sa privim imaginea de ansamblu, sa evaluam care este rolul nostru , si sa evidentiem modul in care intentionam sa ne desfasuram viata.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.