Casa de lemn cu parter sau casa de lemn cu mansarda?

Decizia de constructie a unei case din lemn pune intotdeauna majoritatea persoanelor in fata unei dileme in privinta tipului de casa pentru care sa opteze: cu parter sau cu mansarda. Multi dintre clienti se intreaba care sunt avantajele si dezavantajele acestora si care este solutia ideala, mai ales din punct de vedere financiar.

Voda Construct va informeaza cu privire la acestea, astfel incat sa puteti lua cea mai buna decizie:

  1. Din punct de vedere constructiv

Din acest punct de vedere, o casa pe parter ridica mai putine probleme daca e sa discutam despre regimul de inaltine, executia in sine a lucrarilor (nu necesita schele) si eventuale probleme legate de protectia muncii (cu privire la lucrul la inaltime).

Legat de fundatie, nu exista mari diferente intre cele doua variante, avand in vedere ca fundatia este decisa in principiu in functie de adancimea de inghet si incarcare. Casele cu parter au atat fundatia, cat si acoperisul pe suprafata dubla, spre deosebire de casa cu mansarda.

Necesarul de teren pentru o casa doar cu parter este dublu fata de o casa cu mansarda, asadar este un dezavantaj acest aspect pentru proprietarii care detin suprafate limitate de teren.

Din punct de vedere constructiv, casele doar cu parter se realizeaza mult mai usor decat cele cu mansarda, dar cu minusuri la suprafetele de realizare pentru fundatie si acoperis si cu necesarul dublu de teren.

 

  1. Din punct de vedere functional

Casa cu mansarda are marele avantaj ca se poate separa in doua spatii, cel de zi si cel de relaxare (dormitoarele). Fata de casa cu parter,la cea cu mansarda este necesar un spatiu suplimentar pentru  scara de acces  la etaj care de obicei foloseste un minim de 2 x 4 metri patrati.

Functional, casa cu mansarda este mai avantajoasa datorita posibilitatii de a separa spatiile, insa are minusul reprezentat de spatiul necesar pentru casa scarii.

  1. Din punct de vedere financiar

Comparand toate plusurile si minusurile anterioare, puteti observa cu usurinta ca o casa cu parter se poate realiza mult mai usor datorita regimului scazut de inaltime, dar cu anumite costuri suplimentare.

In final, comparand costurile suplimentare, casa cu parter este mai scumpa decat casa cu mansarda cu aproximativ 10-15%.

Atunci cand decideti sa apelati la un constructor pentru o casa din lemn, Voda Construct va sta la dispozitie in permanenta si va sfatuieste sa tineti cont de aceste aspecte pentru a ajunge la rezultatul dorit.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.