Care sunt pasii pentru alegerea unei balustrade și de ce sa alegi combinatia inox- lemn?

In momentul in care ajungi sa ai in interiorul locuintei scari, trebuie sa ai o grija anume privind acel element care asigura atat rolul de protectie in momentul urcarii si coborarii scarilor, dar prezinta si un rol estetic destul de important, si cea mai buna varianta pentru a primi tot ceea ce iti doresti este sa optezi pentru o balustrada de inox cu lemn .

Balustrada inox cu lemn

Astfel, prin combinarea acestor materiale, inoxul si lemnul, se reuseste satisfacerea celor mai rafinate gusturi in ceea ce priveste designul interior.

Unde este cel mai potrivit sa fie montata aceasta balustrada?

Balustradele inox lemn sunt in primul rand destinate locuintei, dar la fel de bine se potrivesc cladirilor de birouri, dar si pensiunilor sau caselor de vacanta, datorita caracteristicilor pe care le are lemnul, acea senzatie de naturalete si in acelasi timp incadrarea acesteia intr-un stil traditional.Dar, de asemenea, combinatia dintre inox si lemn confera atat originalitate, cat si eleganta.

Datorita diverselor forme in care poate fi modelat inoxul, dar si paletei diversificate de nuante pe care le poate lua lemnul, insa si formelor si modelelor in care poate aparea lemnul, duce la crearea unor idei de design originale si in acest mod se pot crea propriile modele de balustrada inox lemn, care ne aduc satisfactia ca am intervenit in tot ceea ce se regaseste in amenajarea casei noastre.

In cazul in care nu stii exact ce se potriveste mai bine, poti apela la ajutorul specialistilor, care au menirea de a-ti oferi cele mai bune sfaturi si astfel se ajunge la un consens privind stilul cel mai potrivit pe care il poate lua balustrada.

Balustrada inox lemn devine cea mai potrivita alegere atunci cand este montata pe trepte de lemn sau atunci cand exista anumite elemente de decor din lemn, toate ducand la o armonizare perfecta a elementelor existente.

Cea mai potrivita inaltime in cazul unei balustrade de interior este de 900 mm, masurand de la treapta sau pardoseala, iar atunci cand vorbim despre balcoane sau terase, aflate la inaltimea de peste 2 metri, este recomandat ca inaltimea balustradei sa fie de 1.1 metri.

Cum sa alegi balustrada potrivita?

Atunci cand nu stii exact de ce trebuie sa tii cont in alegerea balustradei, exista anumite motive la care trebuie sa iei aminte, si dintre acestea, trebuie mentionate:
-estetica, are un rol foarte important in alegerea balustradei potrivite, dar trebuie de asemenea sa te gandesti si la siguranta, in special atunci cand aveti si copii
– modul de montare, o balustrada poate fi realizata si construita de oricine, insa penmtru a oferi siguranta si protectie, trebuie sa ai in vedere ca aceasta sa fie montata de catre un specialist
– pretul, atunci cand alegeti o balustrada, nu este recomandat sa va bazati doar pe pretul acesteia, si in nici un caz nu este recomandat sa alegeti cea mai ieftina sau cea mai scumpa balustrada. Cel mai bine este sa luati in calcul si stilul care se potriveste interiorului locuintei, apoi sa discutati cu specialistii pentru a ajunge la o singura varianta.
– stilul , inainte de alegerea unui model, este recomandat sa va asigurati ca tineti cont de stilul arhitectural al casei , deoarece anumite balustrade nu se potrivesc stilului pe care l-au ales pentru interiorul casei.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.