Care sunt avantajele externalizarii serviciilor de contabilitare?

Externalizarea serviciilor de contabilitate a devenit o alegere din ce in ce mai prezenta in randul companiilor existente pe piata. Legislatia permite realizarea acestui lucru si se intampla tot mai des si in Romania.  

De cele mai multe ori, atunci cand se opteaza pentru externalizarea serviciilor de contabilitate, costurile sunt mai reduse decat atunci cand se angajeaza un contabil. Plata fortei de munca pentru un contabil bun costa relativ mult deoarece salariile cerute de oamenii profesionisti sunt destul de mari. De asemenea, trebuie luate in calcul taxele si contributiile pe care angajatul si angajatorul le suporta si care majoreaza semnificativ costurile.

Pe langa salariu, in cazul in care se opteaza pentru angajarea unui contabil, sunt necesare si echipamente de birou si suport tehnic pentru a-si desfasura activitatea. Este necesara achizitie unui birou, a unui calculator cu licentele aferente, a unui soft de contabilitate si multe altele, lucruri care cresc costurile.

In cazul in care aceasta parte se externalizeaza, raspunderea revine companiei de contabilitate, spre deosebire de situatia in care este angajat un contabil si raspunderea ii revine administratorului firmei.

De asemenea, societatea de contabilitate acorda suport tehnic in permanenta companiei, fara alte costuri suplimentare. In cazul unor controale, firma contabilitate Cluj Napoca ofera asistenta firmei, fara ca aceasta sa fie nevoita sa aloce resurse suplimentare in acest sens.

Atunci cand se alege sa se externalizeze serviciile de contabilitate se reduce si riscul de fluctuatie de personal in cadrul departamentului de contabilitate, care in Romania este destul de mare in general deoarece in permanenta exista angajati nemultumiti.

Rezilierea contractului este mai usoara in cazul unei firme de contabilitate cu care se colaboreaza. Atunci cand exista anumite nemultumiri legate de aceasta, contractul de colaborare se reziliaza mult mai usor decat in cazul unui contract de munca (formalitatile sunt mai grele).

Exista numeroase avantaje pentru externalizarea serviciilor de contabilitate si a oricarui serviciu in general. Va stam la dispozitie cu servicii profesionale de contabilitate si alte servicii, realizate de oameni specializati in acest domeniu si cu o experienta semnificativa.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.