Canotajul un sport pe care copilul tau il poate practica cu succes

Canotaj

Canotajul este un sport complet, care va pune Ia treaba toti muschii. Va determina, de asemenea, o igiena corespunzatoare care cere o anumita implicare personala.

La ce varsta trebuie sa incepem?

Putem sa incepem intre 10 si 11 ani, in functie de cluburi.

Cat timp trebuie sa consacram acestui sport?

Pentru copii, e nevoie de antrenamente de doua pana la trei ori pe saptamana. Un antrenament sustinut in jur de doua ore, incluzand timpul de scoatere a materialului si de aranjare a lui.

Care este echipamentul necesar?

Nu este nevoie de o tinuta deosebita pentru a incepe, ci numai de o tinuta de sport. Atunci cand copilul practica sport de performanta, va trebui sa investeasca intr-un echipament in doua culori, al clubului titular. Costul acestuia variaza in functie de cluburi.

Ce descopera copilul practicand acest sport?

Descopera natura, intrucat este o actvitate nautica desfasurata in plin aer.

Ce pricipii isi va insusi?

Activitate de performanta, canotajul, prin componentele sale de echilibru, de propulsare si de orientare, contribuie la dezvoltarea capacitatilor fizice ale copiilor.

Ce binefaceri va avea copilul de pe urma practicarii sportului?

Copilul va dezvolta abilitati motrice. Bineinteles, isi va imbunatati capacitatile atletice de baza ca forta, rezistenta, supletea si coordonarea. Canotajul va trezi in copil spiritul de grup, solidaritatea, respectarea regulilor, dar si spritul de competitie.

Ce conditii trebuie indeplinite pentru a practica acest sport? Trebuie pur si simplu sa stie sa inoate.

Sfatul unui pasionat

Canotajul poate sa para un sport dificil avand in vedere tehnica sa elaborata, dar devi repede dependent de senzatiile de alunecare pe care ti le procura. Clubul va deveni in curand o a doua familie.

Sfatul medicului

Frecventa durerilor lombare, cel mai adesea musculare, justifica inflamatiile usoare ale spatelui (masaje, mladieri, destinderi). Genunchii peste masura de solicitati in timpul flexiunilor contra fortei de rezistenta pot duce la dureri care vor trebui supravegheate.

Canotajul un sport pe care copilul tau il poate practica cu succes

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.