Cand sa schimbam placutele si discurile de frana

Importanta cunoasterii momentului in care vrem sa schimbam placutele de frana are un rol important pentru ca astfel putem prevenii un accident. Daca vom circula cu discurile sau placutele de frana uzate atunci riscam sa facem accident pentru ca masina nu va mai avea aceeasi putere de franare. De aceea este important sa vezi daca placutele si discurile de frana iti permit o franare in siguranta.

Din cauza starii traficului, drumurilor din Romania dar si altor inconveniente, discurile de frana se vor uza rapid.

Marea majoritate a discurilor de frana necesita sa fie schimbate intre 40.000 si 50.000 km pentru ca unii mecanici garanteaza rezistenta discurilor de frana chiar si pana la 100.000 km.

Deci cum iti poti da seama ca un disc de frana este uzat peste masura? Poti vedea asta ochiometric si tactil printr-o atingere pe suprafata de frecare de pe margini. Daca se simte o buza atunci discul va trebui inlocuit. Se recomanda ca atunci cand schimbi discurile de frana sa schimbi si placutele auto.

Daca vrem sa facem economie de bani fara sa schimbam si placutele de frana, atunci acestea nu vor produce aceeasi forta de frecare pe disc si vor risca sa distrugem discul, iar franele sa nu mai tina la fel de bine ceea ca va scadea siguranta masinii noastre.

Astfel de situatii pot aparea si daca discurile de frana / placutele se monteaza gresit sau sunt de calitate slaba.

Uneori trebuie sa schimbam discul de frana pentru ca ele este complet deformat. Aceasta deformare se simte atunci cand punem piciorul pe pedala de frana. Aceste deformari se produc cand urcam masina pe borduri si cand dam in gropi.

Cea mai nefericita situatie este atunci cand discul de frana se crapa sau mai rau se sparge. Asa cum am scris mai sus, discul ca orice piesa auto isi pierde din proprietati in timp. De aceea cand discul de frana este foarte vechi / uzat acesta risca sa se crape.

Acum ca ai aflat cum sa iti dai seama ca trebuie sa schimbi discurile de frana te invitam sa ne vizitezi site-ul Parts4Cars si sa alegi discul de franare potrivit pentru masina ta.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.