Cand este necesar tratamentul de dezinfectie?

Curatenia si intretinerea constanta a spatilor nu este de ajuns si cateodata pot aparea alte pericole precum, virusi sau microbi care ne ameninta sanatatea. Bacterii care provoaca infectii si boli transmisibile. Aici intervine dezinfectia, care are rolul de a elimina agentii patogeni precum virusii, microbii, bacterile, sporii.

La apritia unuei boli grave cu transmitere trebuie sa izolam spatiul si odata ce am identificat tipul bolii trebuie sa optam pentru servicii de dezinfectie. Deoarece dezinfectia este efectuata cu solutii periculoase, zona trebuie eliberata pentru a nu afecta alte persoane

Aceasta este necesara in special in locurile precum restaurantele, cabinetele medicale si locuintele in care sunt animale. In locurile in care au mai fost focare de infectii, trebuie efectuata o dezinfectie periodica, odata la cateva luni.

In functie de gradul de contaminare, tratamentul de dezinfectie se imparte in:

Dezinfectia profilactica – are scop preventiv si se realizeaza atunci cand nu putem identica sursa contaminarii.

Dezinfectia de curativa sau de combatere – are rolul de a combate bolile infectioase definitiv. Ea se realizeaza in aparitia primelor cazuri, cu o frecventa mai mica decat perioada de incubatie a agentului patogen si pana la disparitia totala pe o perioada egala cu cel putin dublul perioadei de incubatie.

Mijlocacele folosite sunt:

Chimice – substante chimice cu alcool, fenoli, halogeni, peroxidul de hidrogen

Fizice – iradierea gama, ultrasunet, aburi, filtrarea, fierberea, ventilarea

Biologice – compostare, biocamere, biofiltre.

Firma Cleander ne ofera tratamente de dezinfectie Cluj de calitate efectuate cu solutii speciale si echipamente profesionale pentru ca mediul tau sa fie sanatos si curat!

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.