Când apelăm la labioplastie?

Reconstrucţia labiilor este una dintre cele mai cerute intervenţii de chirurgie estetică, nu numai în Occident, ci şi în România.

Motivele pentru care femeile recurg la operaţiile de labioplastie sunt de ordin fizic şi psihic. Ele spun că labiile prea mari le deranjează atunci când fac sport, nu le permit să poarte haine strâmte sau costume de baie şi le strică viaţa sexuală pentru că se simt jenate în faţa partenerului.

Labioplastia (micşorarea labiilor) este procedura chirurgicală prin care se reduce dimensiunea şi se modifică forma labiilor. Cel mai frecvent se intervine asupra labiilor mici. Procedura se poate combina  şi  cu alte intervenţii estetice genitale (vaginoplastie, augmentare punct G).

Când apelăm la labioplastie?

Labioplastia este indicată în următoarele situaţii:

  • labii mărite (hipertrofice), flasce, asimetrice
  • labii a căror formă a fost alterată în cadrul unor traumatisme, în urma unei scăderi masive în greutate sau în urma unei naşteri pe cale naturală
  • labii care, prin mărimea şi forma lor, produc pacientei discomfort în timpul actului sexual sau a  activităţilor sportive

 

Labioplastia şi himenoplastia se fac numai în sistem privat pentru că sunt operaţii strict estetice, deci asigurarea medicală de stat nu suportă costurile.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.