Cancer in faza terminala – ce puteti face?

Exprimarea temerilor si tristetii care va apasa, comunicarea lor persoanelor apropiate care va iubesc cel mai mult, va poate oferi o mare usurare. Foarte multi oameni sunt de acord ca atunci cand vorbesc despre sentimentele pe care le au in astfel de situatii, ii ajuta sa faca fata. Ajutati-va prietenii si familia sa inteleaga mai multe lucruri despre ceea ce simtiti si despre ceea ce vi se intampla. Exista insa si persoane care prefera sa nu vorbeasca despre emotiile si gandurile pe care le au. Este important sa faceti tot ceea ce considerati ca este mai bine pentru dumneavoastra.

Nu lasati alte persoane sa pune presiune asupra dumneavoastra ca sa va exprimati trairile daca nu va simtiti pregatit. Timpul acesta pe care il mai aveti la dispozitie este personal si emotional. Dumneavoastra alegeti cum se vor desfasura lucrurile. Daca vreti sa vorbiti, alegeti persoanele care va pot asculta cu usurinta, care va pot intelege si care sunt in masura sa va ajute.

Daca, chiar si dupa trecerea timpului, sunteti in continuare coplesit si simtiti ca nu puteti face fata situatiei, incercati sa discutati cu o persoane din afara familiei si din afara cercului de prieteni.

Exista si la noi in tara organizatii de cancer care ofera astfel de sprijin si consiliere. Aici gasiti o multime de informatii care va pot ajuta in lupta cu durerea fizica si spirituala.

Daca sunteti singur
Daca nu aveti nicio persoana apropiata care sa va poata ajuta puteti cere ajutor specializat. S-ar putea sa fiti precaut in a lasa oameni straini sa intre in viata dumneavoastra, dar pana la urma veti realiza ca acesta este un lucru bun in situatia in care va aflati. Veti gasi suport si consiliere la organizatiile si asociatiile medicale si religioase specializate in probleme de cancer.

Speranta
Este important ca cei care mai au putin de trait sa nu-si piarda speranta. La fel si cei apropiati lor. Oricine are nevoie de un anumit sentiment de speranta pentru viitor. Atunci cand suntem pe moarte, aceasta speranta poate sta in dorinta de a vizita un loc pe care il iubiti. Sau va puteti bucura de putinul timp care v-a mai ramas, fiind alaturi de familie si prieteni. Ca si crestini, credem ca exista viata dupa moartea, iar acest lucru ne da speranta.

Doriti sa planificati o ceremonie funerara? Va invitam sa accesati firma de servicii funerare din bucuresti.

Comentarile sunt inchise