Calatorie in Epoca Medievala cu Insieme Grand Resort

Amplasat intr-un loc incarcat de istorie, la doar 44 km de Bucuresti, Insieme Grand Resort reprezinta destinatia ideala pentru weekend sau pentru un concediu inedit, unde ai ocazia de a petrece clipe de neuitat alaturi de familie sau de prieteni. Resortul pune la dispozitie o varietate de facilitati pentru toate varstele si gusturile, oferind servicii de cazare la cele mai inalte standarde, precum si piscina langa Bucuresti sau relaxare la spa, intr-o ambianta de poveste. Insa inainte de a petrece un concediu de vis in resortul de patru stele de la Insieme, pasionatii de istorie, dar si cei care isi doresc un moment de relaxare, de evadare din cotidian au ocazia de a vizita Complexul National Muzeal “Curtea Domneasca” de la Targoviste, un loc de poveste in care timpul pare ca a ramas pe loc, neschimbat.

Curtea Domneasca din Targoviste este un complex de cladiri si fortificatii medievale ce au avut rol de resedinta pentru unii voievozi si reprezinta un punct de atractie semnificativ, cu obiective turistice langa Bucuresti. Fiind un punct important in sistemul defensiv al tarii si totodata, capitala Tarii Romanesti, orasul Targoviste s-a bucurat de prosperitate si de o activitate economica intensa cu odata inceputul domniei lui Mircea Cel Batran.

 

Complexul National Muzeal “Curtea Domneasca” cuprinde monumente de arhitectura medievala, din secolele XV-XVIII:

Palatul Domnesc – cuprinde Casa Domneasca a lui Vlad Dracul si Palatul lui Petru Cercel, suferind diverse modificari arhitecturale de-a lungul timpului, ce l-au transformat intr-o constructie inedita.

 

Turnul Chindia – reprezinta emblema orasului Targoviste si a fost construit de catre domnitorul Vlad Tepes in jurul anului 1460. Rolul acestui turn era probabil acela de donjon al cetatii, adica.

 

Biserica Mare Domneasca – reprezinta ctitoria voievodului Petru Cercel dupa modelul mitropoliei din oras. Pictura, pastrata si in zilele noastre, a fost realizata integral intre anii 1696-1969, in timpul domniei lui Constantin Brancoveanu si contine cea mai ampla galerie de portrete de domnitori munteni.

Biserica Sfanta Vineri – este  un monument arhitetconic de o frumusete deosebita, ce dateaza din mijlocul secolului al XV-lea si este unul dintre putinele monumente cunoscute pana in prezent din aceasta perioada, ale carei caracteristici se pastreaza si astazi.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.