Bonusuri pentru depunerea Declaratiei unice

Contribuabilii care realizeaza venituri din alte surse au obligatia sa depunda la organul fiscal competent, declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice, pana la data de 15 martie inclusiv. Prin noua lege a bugetului de stat, pentru plata cu anticipatie a impozitului pe venitul anual estimat, va fi acordata o bonificatie.

In mod normal plata impozitului anual datorat trebuie efectuata pana la data de 15 martie a anului urmator de realizare a venitului. Impozitul pe venit datorat este calculat in baza declaratiei unice privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice prin aplicarea cotei de 10% asupra venitului brut. In cazul veniturilor din alte surse pentru care contribuabilii au obligatia depunderii declaratiei unice privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice.

Prin exceptie, in acest an, termenul de depunere a declaratiei unice privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice, este 15 iulie 2018.

In acest an vor fi acordate bonificatii de 5% din impozitul pe venit, pentru urmatoarele situatii:

  • Depunerea declaratiei unice privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice, prin mijloace electronice de transmitere la distanta, pana la 15 iulie 2018. Bonificatia va fi dedusa din valoarea impozitului pe venit platit integral pana la 15 martie 2019, reprezentand obligatiile fiscale anuale pentru anul 2018.
  • Plata cu anticipatie a impozitului pe venit anual estimat, platit integral pana la 15 decembrie 2018. Bonificatia va fi dedusa din valoarea impozitului pe venit net anual estimat platit.

In cazul in care conditiile sunt indeplinite cumulativ, vor fi acordate ambele bonificatii.

Bonificatia va fi acordata si in cazul in care, la definitivarea impozitului prin declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale, se constata ca au fost achitate in termen toate obligatiile fiscale datorate pentru anul precedent.

Bonificatia este determinata de contribuabil, iar valoare de plata a impozitului va fi diminuata cu valoarea bonificatiei. Valoarea bonificatiei se inscrie in mod distinct in declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale, sub rezerva verificarii ulterioare.

In situatia in care ulterior depunerii declaratiei unice privind impozitul pe venit si contributiile sociale, contribuabilul corecteaza impozitul pe venitul anual estimat, in sensul majorarii acestuia, va beneficia de bonificatie pentru impozitul pe venit anual estimat, inclusiv pentru sumele estimate suplimentar, daca acestea sunt stinse.

CecMlv, cu o experienta de peste 10 ani in domeniu, va sta la dispozitie cu servicii financiar contabile Cluj de cea mai buna calitate, realizate de catre echipa sa de profesionisti.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.