Beneficiile fainei de naut

Faina de naut are aceleasi beneficii ca si nautul, ea fiind obtinuta doar din boabe de naut prajit si macinat. Nautul este unul dintre primele alimente cultivate de om si este una dintre cele mai populare leguminoase din intreaga lume.

Faina de naut contine o proportie mai mare de fibre decat faina obisnuita, nu contine gluten si are un procent ridicat de proteine in compozitie. Indiferent daca tolerati sau nu cerealele, cu siguranta veti iubi faina de naut si veti fi surprinsi de multitudinea de feluri in care o puteti utiliza.

Nautul face parte din categoria de alimente cu un continut ridicat de proteine -leguminoase- impreuna cu fasolea, lintea si mazarea. Aceasta faina mai este denumita si faina gram si este considerata un ingredient specific in bucatariile din India, Pakistan, Nepal si altele.

Beneficiile pe care ea le aduce organismului sunt multiple, iar oamenii care consuma zilnic intre 8 si 23 de grame de faina de naut s-au dovedit a fi mai sanatosi decat cei din alte zone. Nivelul ridicat de fibre si fitonutrienti derivati din fasole favorizeaza poate fi unul dintre motivele pentru care se intampla acest lucru.

Consumul frecvent de naut si faina de naut este o modalitate excelenta de a mari aportul de fibre. De asemenea, datorita faptului ca nautul si faina de naut sunt o sursa atat de importanta de fibre, ele pot reduce riscul de boala coronariana, obezitate, diabet si chiar anumite tipuri de cancer.

Totodata, nautul constituie o sursa bogata dintr-o gama larga de vitamine si minerale, avand calciu si magneziu intr-o proportie ideala si o cantitate mare de folat, ceea ce este esential pentru sanatate in timpul sarcinii. Continutul ridicat de vitamina B si potasiu ajuta inima sa functioneze corespunzator, iar continutul de fier si proteine vegetale ajuta organismul din plin.

Biosimttera va pune la dispozitie numeroase produse alimentare bio, cosmetice bio si multe alte produse bio de calitate exceptionala, pentru a va bucura de Sanatate la Superlativ!

Comentarile sunt inchise