Beneficiile antrenamentelor Xbody si de ce avem nevoie de un antrenor personal?

 

 

In zilele noastre, salile fitness au fost dotate cu o aparatura speciala care se bazeaza pe tehnologia EMS, mai exact un aparat ce poarta numele Xbody si se foloseste in timpul unor sedinte de antrenament cu o durata de doar 20 de minute.

Ce este tehnologia EMS?

Tehnologia EMS, mai exact electrostimularea musculara, este recent aparuta pe piata si este folosita pentru a stimula musculatura corpului cu ajutorul impulsurilor electrice.

Acest tip de tehnologie este folosit in diverse domenii si pentru persoane cu diverse probleme, fie in cadrul antrenamentelor de rezistenta a sportivilor si atletilor, fie pentru cei interesati in sanatatea si intretinerea corporala sau pentru aceia care doresc sa slabeasca, sa se tonifice sau sa isi defineasca musculatura.

In timpul antrenamentelor, doritorii trebuie sa poarte un anumit costum, iar impulsurile sunt generate de un aparat, intrand in corp datorita electrozilor atasati de costum. In timpul antrenamentului nu exista nici un risc, nu se va simti decat contractarea muschilor corpului.

Ceea ce difera insa, este intensitatea, in durata si rezultate. De exemplu, un impuls electric dureaza doar 4 secunde, ca mai apoi sa urmeze 4 secunde de pauza, deci 20 de minute in care acestea se repeta.

Acest tip de antrenament este foarte eficient atunci cand vine vorba despre scaderea in greutate, caci atunci cand optezi pentru o dieta sau un regim, ritmul de slabire va scadea in intensitate o data cu trecere timpului

Este suficient sa optati pentru un numar de 5-6 sedinte de antrenament Xbody pentru a putea vedea rezultatele obtinute, insa acestea depind de organism si de stilul de viata pe care il aveti.

Astfel, in timpul antrenamentului EMS, poate fi stimulata intreaga musculatura sau doar anumite parti individuale, care pot fi stimulate mai mult sau mai putin, in functie de starea fizica si de necesitati.

Ce se intampla in timpul unui antrenament Xbody?

In timpul antrenamentului Xbody, sunt stimulate toate grupele de muschi, si antrenamentul poate fi realizat in diverse moduri, atat in pozitia culcat, intr-o stare pasiva, cat si intr-un mod activ, cu ajutorul exercitiilor sau folosindu-se miscari dinamice complexe.

Este foarte usor ca cei care folosesc tehnologia EMS sa obtina rezultate rapide si o crestere a performantelor fizice. Astfel, grasimea si greutatea corporala scade, iar forta musculara si rezistenta cresc , corpul este tonifiat, iar dispozitia generala este imbunatatita.

Un foarte mare avantaj este acela ca timpul petrecut pentru un astfel de antrenament Xbody nu depaseste o durata de 30 de minute, cu tot cu imbracatul si dezbracatul costumului.

In timpul antrenamentelor traditionale, se pune o anumita presiune pe articulatii, insa in cazul antrenamentului Xbody. Impulsurile electrice lucreaza muschii in profunzime, fara a se pune presiune pe articulatii.

In interiorul costumului sunt atasati electrozii, astfel incat fiecare grupa de muschi este lucrata simultan, reusind sa uniformizeze masa musculara, astfel incat fiecare muschi in parte sa fie dezvoltat.

Unul dintre acele aspecte legate de Xbody care demonstreaza ca antrenamentele au rezultate, este faptul ca dupa primele antrenamente isi  face aparitia febra musculara deosebit de intense.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.