Becuri cu led pentru economie reala de energie electrica

Achizitionarea de becuri cu led este in prezent atat de accesibila incat nu mai exista motive sa nu treceti la acest tip de iluminare arificiala economica. Pe langa economia reala pe care o veti inregistra exista si aspectul ecologic, atat de important in timpurile noastre.

Sa vedem de ce sunt atat de convenabile pentru propriul buzunar si pentru mediu aceste becuri cu led. Inainte de orice vorbim despre consumul pe care il pretind pentru a ilumina perfect intreaga casa. Lasam pentru moment partea ecologica pentru ca nu toti suntem atat de interesati de aceasta, cu toate ca este important sa o consideram mai mult.

Daca acum intrerupatorul din perete actioneaza un bec obisnuit cu un consum de 100W, unul cu filament incadescent, in comparatie montand becuri cu led care ofera aceeasi intensitate luminoasa veti consuma cel mult 13W pentru unul singur. Da, este evident ca acest consum este de cel putin 7 ori mai redus, in timp ce dumneavoastra nici nu veti resimti diferenta in iluminare, ba chiar aceasta va fi usor mai intensa.

Acelasi lucru se va intampla cu oricare dintre becuri cu led veti monta, indiferent de consumul acestora raportat la vechile surse de iluminat. Ideea dupa care trebuie sa va orientati atunci cand montati becuri cu led este sa apeciati intensiatea de iluminare pe care urmariti sa o obtineti in fiecare incapare in parte.

Este stiut ca iluminarea locala este cea mai convenabila si nu are sens sa iluminati intreg spatiul daca preferati sa lucrati la birou, sau sa cititi o carte in fotoliu sub lumina veiozei. Prin urmare alegeti valori de consum diferite pentru locuri diferite din casa si iarasi veti avea de castigat. Exista becuri cu led cu niveluri de consum incepand cu 5W si pana la 15W, cu valori intermediare intre cele aratate.

Problema duratei de utilizare nu mai este in prezent un criteriu pentru care sa aveti vreun dubiu. Ce spuneti de cel putin 15000 de ore de functionare continua pentru aproape toate modelele de becuri cu led? Noi credem ca este suficient incat pretul de achizitie sa fie amoritzat, iar economia de electricitate sa fie considerabila.

Sunt pana la urma ani la rand in care un bec led Philips va straluci la propriu de fiecare data cand il actionati din intrerupator.

Problema ecologica este in mod evident ameliorata odata cu reducerea consumului de electricitate. Merita sa contribuim cu totii la acest efort folosind becuri cu led. Pana la urma conditiile de mediu le resimtim zilnic si pot avea efecte neplacute daca vom continua sa consumam fara nicio grija.

Comentarile sunt inchise