Baze machiaj: 7 motive pentru care ar trebui sa incepeti sa le folositi

Exista opinii diferite cu privire la aplicarea unei baze de machiaj. Unii spun ca este doar o pierdere inutila de timp, in timp ce altii cred ca este, de fapt, un aspect esential al aplicarii machiajului fara cusur, in general. Fiecare femeie doreste sa aiba o piele impecabila, iar rolul primerului este perceput diferit de oameni diferiti.

Cu toate acestea, este de asemenea important sa folositi baze de machiaj profesionale pe langa utilizarea exfoliatorilor, cremelor de zi si de noapte hidratante si fondurilor de ten de inalta calitate cu ingrediente suplimentare, despre care se spune ca asigura aspectul perfect si tenul ideal. Aici va vom prezenta cele 7 motive pentru care ar trebui sa incepeti sa utilizati un primer de machiaj, care va  permite sa decideti daca trebuie sau nu sa il aplicati si in viitor. Cand vorbim despre baze de machiaj, primul lucru pe care trebuie sa-l stim este scopul pentru care sunt destinate. Functia lor principala este pregatirea pielii pentru aplicarea fondului de ten si pentru stabilirea fundalului adecvat pentru ca celelalte creme si produse sa fie absorbite mai usor.

Fiind mai speciale, beneficiile utilizarii unei baze de machiaj putem observa urmatoarele lucruri.

1. Mai putini bani, mai putin timp

Primul beneficiu in ceea ce priveste bazele de machiaj este caracterul multifunctional pe care majoritatea le are in mod natural. Aceasta distruge mitul ca baza este o risipa de timp, deoarece exista atat de multe primere care combina beneficiile unui hidratant, unei crema si, uneori, chiar unei creme de protectie solara. In plus, pentru aplicare este necesara o cantitate foarte mica de baza si aceasta este, intr-adevar, de preferat in ceea ce priveste economisirea banilor si a timpului.

2. Durabilitatea machiajului

Beauty One Shop

Urmatoarea functie importanta a bazei de machiaj este perioada indelungata in care machiajul ramane neschimbat si nedeteriorat. Principiul care functioneaza aici este menit sa pregateasca un fundal pentru fondul de ten pentru a se aplica mai bine pe ten, gat si decolteu si pentru un aspect natural. Un anumit tip de primer poate fi de asemenea utilizat pentru pleoape, ajutand in mod special la obtinerea maximului de durata si eficienta a machiajului ochiului. Un lucru important pe care trebuie sa-l amintim aici este ca primerul ar trebui sa se potriveasca cu toate produsele aplicat ulterior si acelasi lucru este valabil si pentru fardul de pleoape.

3. Ne scapa de stralucirea uleioasa

Datorita functiei mentionate mai devreme, baza absoarbe miraculos uleiurile si va ajuta sa scapati de pielea lucioasa, enervanta si nedorita. Exista cateva produse cu adevarat impresionante si de inalta calitate, care vor reusi cu siguranta sa va daruiasca o piele cu o textura mata si rece, de lux, toata ziua.

4. Ascunde porii mari si deschisi

Problema porilor mari apare direct legata cu tenul gras. Deci, daca aveti un ten cu probleme legate de excesul de sebum, probabil ca aveti si probleme cu pori mari, larg deschisi. Si daca un produs se lupta cu o problema, se lupta automat si cu cealalta.

Si da, baza de machiaj poate face acest lucru, reducand aspectul porilor mari, netezind pielea si inchizand porii, protejand tenul impotriva influentei exterioare. Unele primere includ chiar vitamine utile si ingrediente anti-imbatranire, fiind astfel chiar mai eficiente si pe care doriti sa le aveti.

5. Petele intunecate de pe piele

Continuand cu diferitele functii si posibilitati pe care le sugereaza primerele de machiaj, nu putem decat sa vorbim despre tipurile care permit si modificarea tonurilor pielii si efectueaza corectarea culorii inainte de aplicarea anticearcanelor si a fondului de ten. Astfel, pentru tonuri galbui, ar trebui sa mergeti pe baze de machiaj violet, in timp ce pentru tonuri rosii, tipurile de baze de machiaj pe verde sunt calea de urmat.

6. Fac retusarea perfecta

Pe langa faptul ca lucreaza pe diverse caracteristici ale unui ten  intr-o perioada atat de scurta de timp, bazele de machiaj ascund liniile, ridurile si alte imperfectiuni pe care le are pielea si creeaza un efect de Photoshop pentru piele. Si aici, importanta ingredientelor naturale este recomandata si eficienta in mod special.

7. Fac machiajul mai stralucitor

Ultimul lucru grozav pe care il face un primer este ca unele tipuri de baze de machiaj pot chiar sa inlocuiasca un marker, fiind la fel de eficiente pentru a da stralucire pielii, avand pigmenti reflectorizanti specifici pentru a crea acel aspect sanatos, impresionant si frumos. 

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.