Avantajele unui tavan extensibil

Pentru fiecare vine acea perioada cand trebuie sau simte nevoia unei schimbari in locuinta si trebuie sa gaseasca cea mai buna varianta, care sa ii ofere acea impresie de spatiu primitor si placut, care sa dea o stare de bine de fiecare data cand intri in incaperea respectiva.

Desi exista foarte multe lucruri pe care le putem modifica intr-o locuinta, unul dintre cele care cu siguranta vor aduce o schimbare radicala in  bine este montarea unor tavane extensibile.

 Ce este de fapt tavanul extensibil?

Tavanul extensibil, sau tavan fals asa cum mai este el denumit, nu are nimic de a face cu acel tavan foarte popular in trecut ce era confectionat din rigips. Acest tavan este de fapt o membrana din PVC, pe care sunt imprimate anumite imagini, ornamente, desene sau modele, membrana care se intinde sub efectul caldurii si se fixeaza pe un anumit sistem , pe niste profile care sunt montate pe peretii incaperii formand un fel de rama.

Datorita modului in care aceste tavane tunt montane si prin felul in care sunt fixate, se reuseste obtinerea unor modele foarte variate, fie cu diverse forme 3D, fie forme organice.

Pe membrana PVC se pot imprima digital cu ajutorul unor masini speciale diverse imagini sau orice modele, putand alege din diferite finisaje( mat, lacuit, satinat, translucid, perforat, metalic).

Cum se instaleaza si curata tavanul extensibil?

Acest tip de tavan este montat la aproximativ 5 centimentri fata de vechiul tavan, dar aceasta distanta poate fi modificata in cazul in care se doreste acoperirea unor anumite defecte a tavanului sau acoperirea unor obiecte sau tevi.

Atunci cand dorim sa instalam un astfel de tavan, nu este necesar sa eliberam camera sau sa renovam tavanul vechi. De asemenea, durata de montare este una destul de scurta, pe deasupra, aceste tavane pot fi montate si demontate oricand se doreste sau poate fi modificata membrana cu o alta, in cazul in care se doreste un alt model.

Acest tip de tavan nu necesita ingrijiri speciale si nu trebuie curatat, insa, in cazul in care se murdareste, se poate curata cu o carpa si o solutie de geamuri sau cu solutii speciale.

 Care sunt cele mai importante avantaje ale unui tavan extensibil?

Unul dintre cele mai importante avantaje ale unui astfel de tavan extensibil poate fi considerat pretul, caci este cu siguranta mult mai ieftin decat a renova o intreaga incapere, acest lucru presupunand mutarea mobilei si eliberarea in intregime a incaperii.

Acest tavan reprezinta cea mai simpla cale prin care te poti bucura de un tavan nou, fiind foarte usor si simplu de montat, pe deasupra nu va trebui sa te lupti si cu praful si murdaria de care ai avea parte la o renovare normala.

Reprezinta cea mai buna solutie pentru atunci cand se doreste mascarea anumitor imperfectiuni sau defecte ale tavanului vechi, de asemenea acesta poate acoperi tevi, pete sau orice ar putea strica din punct de vedere inestetic aspectul camerei.

Tavanul extensibil permite montarea oricaror corpuri de iluminat sau spoturi, in acest mod putand adauga un plus din punct de vedere estetic.

 

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.