Avantajele unor tuburi led si alte informatii generale

Inovatia tehnologiilor de iluminat prin tuburi led

Odata cu evolutia fireasca si continua a tuturor tehnologiilor s-au dezvoltat si formele de iluminat artifical. Astfel populatia a inceput sa opteze pentru tuburi led in detrimentul tuburilor fluorescente de generatie veche (cunoscute sub numele de neoane) pentru multitudinea de avantaje in privinta duarbilitatii, eficientiei si a performantei.

tuburi led

Ce tehnologiei se utilizeaza in cazul unor tuburi led

Terminologia de “led” provine din englezescul “light-emitting diode” si se traduce ca dioda emitatoare de lumina si ii este atribuita cu succes sintagmei “tuburi led”. Acest tip de circuit, deloc complex, se bazeaza pe lumina rezultata in zona de jonctiune, adica de intersectare a doua tipuri de materiale diferite.

De mentionat este faptul ca la originea acestei tehnologii se regaseste in electrocasnicele si aparatura tehnologica. Acest tip de iluminat era folosit pentru indicatoarele luminoase datorita dimensiunilor minimale si a necesitatii volumului redus de curent.

Tuburi led vs neoane

Comparand aceste tuburi led cu versiunea mai veche a acestora, putem concluziona in mod clar ca reprezinta un pas inainte din toate punctele de vedere. Datorita tendintei omenirii spre cat mai putina poluare a mediului inconjurator, spre minimalizare corpurilor de iluminat precum si nevoia de a ilumina spatii mai vaste au permis acestui nou corp de iluminat sa intre si sa se dezvolte ca atare pe piata corpurilor de iluminat

Tuburi led = prietene cu mediul

Fata de tehnologia anterioara care presupunea exploatarea mai multor tipuri de resurse naturale, aceste tuburi led sunt in mod cert mai prietenoase cu mediul inconjurator. De asemenea, din punct de vedere al stadiului de post-utilizare, depozitarea si reciclarea neoanelor reprezinta o problema datorita gradului ridicat de posibila infestare a mediului cu gaze periculoase. Noua generatie de tuburi iluminatoare, nu necesita alimentarea in faza de productie cu niciun fel de gaz potential periculos.

Economiseste bani cu noile tuburi led

Este dovedit stiintific faptul ca noile tuburi led sunt in mod evident mai rentabile. In primul rand, judecand dupa durata de viata, acestea se bucura de aproape dublul orelor de functionare efectiva ale unor tuburi clasice. Acest lucru este influentat de faptul ca aceasta noua generatie nu este influentata de ciclurile repetate de inchidere si deschidere precum si de faptul ca pentru a ajunge la intensitatea luminoasa maxima nu este necesara o perioada de timp indelungata.

De asemenea, avand in vedere ca durata de viata este mai vasta, acestea nu necesita schimbarea la un interval de timp asa de scurt ca biencunoscutele neoane.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.